Звезда без пораза у Лиги Европе на 10 узастопних мечева

22

Црвена звезда бележи сјајне успехе у Лиги Европе, а у последње две сезоне наш тим не зна за пораз у другом по јачини такмечењу у Европи на чак десет претходних мечева, уз гол разлику 16:7.

Наш клуб другу годину за редом игра групну фазу Лиге Европе, и тренутно заузима прву позицију у групи Ф са седам освојених бодова из одигране три утакмице. Изабраници Дејана Станковића не знају за пораз у групној фази Лиге Европе чак десет претходних мечева у овом такмичењу. Тим скором црвено-бели су остварили најбољи учинак нашег тима у 21. веку уз остварену гол разлику од шеснаест постигнутих и седам примљених голова. Да црвено-бели играју све боље из сезоне у сезону, говори и чињеница да је наш клуб последњи пораз у Лиги Европе доживео пре годину дана, када је у Немачкој наш тим поражен од Хофенхајма резултатом 2:0.

Након те утакмице, уследио је фантастичан период када је наш тим везао три узастопне победе у групној фази. Први на реду, био је Слован Либерец, који је гостовао на Маракани у оквиру другог кола групне фазе. Звезда је у том мечу демонстрирала сјајну игру и славила са 5:1. Тада су се у листу стрелаца уписали Ел Фарду Бен који је погађао два пута, Дијего Фалћинели, Александар Катаи и Милан Гајић. Само седам дана касније, на нашем стадиону гостовао је белгијски Гент. Наши првотимци поново су још једном одличном партијом на стадиону „Рајко Митић“ однели победу са 2:1, а погађали су тада Гелеро Канга и Александар Катаи феноменалним головима. Нису црвено-бели имали много времена за одмор, јер су само седам дана након друге узастопне победе путовали на гостовање управо Генту. Поново су изабраници Дејана Станковића потврдили добру форму и овог пута славили без примљеног гола. Његош Петровић је „далекометним пројектилом“ довео наш тим у вођство већ у другом минуту утакмице, да би тачку на победу нашег тима ставио Немања Милуновић, који је одличним ударцем главом погодио за 2:0.

После три узастопне победе у групној фази, уследила су четири везана ремија. Први реми, наш тим је одиграо 3. децембра, када је на Маракани гостовао Хофенхајм, а тај меч завршен је без голова. Идентичним резултатом завршен је и меч последњег кола групне фазе у прошлој сезони, а наша екипа је тада била гост екипи Слована из Либереца. Обезбедили су изабраници Дејана Станковића пролаз у нокаут фазу, а на жребу је нашем тиму додељен италијански Милан. На утакмици у Београду 18. фебруара ове године резултат је гласио 2:2, а мрежу Милана погађали су Гелор Канга са беле тачке и Милана Павков. У реванш мечу одиграном седам дана касније у Италији, наш тим је поново ремизирао, а овог пута је било 1:1. Правило гола у гостима које више није на снази одвело је италијанског представника у наредну фазу такмичења, иако је наша екипа потпуно парирала противнику и у неколико наврата могла да стигне до победе и пролаза даље.

И ове сезоне је Црвена звезда под командом Дејана Станковића успела да обезбеди групну фазу Лиге Европе, и тренутно заузима прву позицију у групи Ф, као једини непоражени тим у групи. У првом колу овосезонске групне фазе, наш тим је на Маракани одиграо одличан тактички меч и савладао португалску Брагу са 2:1, а головима Милана Родића и Александра Катаија. У наредном колу, уследило је гостовање Лудогорецу у Бугарској. Славили су црвено-бели и у том мечу фанстастичним поготком Гелора Канге са 1:0. У трећем колу, наш тим је ишао на далеко путовање у Данску, овог пута у госте Мидтјиланду. Повели су наши фудбалери после сјајне акције коју је голом крунисао Мирко Иванић, али је меч на крају завршен резулатом 1:1.

Тај реми је комплетирао низ Црвене звезде од 10 мечева без пораза у групној фази Лиге Европе, а верујемо да ће изабраници Дејана Станковића наставити да пружају одличне партије и у наредним мечевима, и наставити ову фантастицну серију.

Претходни текстАлба боља од уморне Црвене звезде
Следећи текстСаного као стена