Алба боља од уморне Црвене звезде

25

Паклени октобарски ритам и скраћена ротација Црвене звезде мтс оставили су дубок траг. Упркос борби и жељи које нису изостале ни у овој утакмици, црвено-бели су претрпели пораз од Албе резултатом 63:78.

На већ постојеће кадровске проблеме који су се огледали у изостанку Ерона Вајта, Маика Цирбеса, недовољно спремним капитеном Бранком Лазићем који се после дужег одсуства вратио на терен… Надовезао се и изостанак важног играча Николе Ивановића. У таквим околностима, када је противник мотивисана Алба, Црвена звезда није успела да извуче више.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Огњен Кузмић који је потврдио добру форму и меч завршио са 16 поена и шест скокова. Нејт Волтерс је убацио 13 уз пет асистенција, док је Лука Митровић меч завршио са 11 кошева и девет скокова.

Почетак утакмице обележила је веома чврста игра на обе стране. У таквим околностима било је немогуће да једна екипа стекне осетнију предност и екипе су се смењивале у вођству. Након десет минута игре резултат је био 10:12 у корист госта.

У наставку се осетио замор у скраћеној ротацији Црвене звезде. Црвено-бели су изгледали уморно, а свакако није помогло што је Бранко Лазић играо ровит, а Маик Цирбес и Никола Ивановић нису могли да помогну. Алба је направила серију 16:2 И стекла половином периода великих 16 поена разлике – 12:28.

Тајмаут Дејана Радоњића и енергија са трибина разгалили су Звезду. Нејт Волтерс је поенима уз фаул додатно разгалио публику, уследили су поени Митровића, па и тројка Волтерса. Добрић је заокружио серију 10:0 и црвено-бели су пришли на шест поена заостатка – 22:28.

Међтуим, уследио је нови пад у игри што је мотивисана Алба искористила и новом серијом, овог пута 10:3 отишла на одмор са 13 поена предности – 25:38.

У наставку игре Црвена звезда је покушавала, али ово је био дан када ништа није полазило за руком. Паклен ритам је оставио дубоког трага на енергију у тиму, као и скраћена ротација. Алба је то знала да искористи, играла је веома добру утакмицу, освајала ’’ничије лопте’’ и неретко погађала из заиста тешких ситуација.

Црвено-бели нису успели да се врате у игру упркос бројним напорима и изостала је жељена победа. Борба не и овог пута.

Црвена звезда мтс – Алба 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20)

Црвена звезда мтс: Лазаревић, Волтерс 13 (5ас), Ускоковић, Давидовац, Митровић 11 (9ск), Лазић 3, Калинић 5, Добрић 5, Холинс 10, Симоновић, Кузмић 16 (6ск), Цирбес.

Претходни текстТема дана | Хало? Звезда те зове!
Следећи текстЗвезда без пораза у Лиги Европе на 10 узастопних мечева