Митровић: Црвена звезда је клуб у којем се најлепше осећам

57

На сваком тренингу, ван терена неформално или у неком формалном разговору, мале су шансе да ћете Луку Митровића затећи без карактеристичног осмеха на лицу. Карактеришу га веома опуштен став, увек спреман да размени бар неколико речи са људима из Клуба или случајним пролазником. То је ствар његовог кућног васпитања.

Ипак, на терену је то другачије. Осмех је резервисан само за крај утакмице и победе. Када се погледа његова богата каријера у Црвеној звезди срећан је да констатује да их је било много, баш као и трофеја. Шампионски став, шампионске навике, велика борбеност и емоција према Црвеној звезди. То доноси Лука Митровић поред неспорних кошаркашких квалитета.

Разговор са њим био је и овог пута веома пријатан. То ни мало не чуди имајући у виду да је, према сопственом признању Црвена звезда, клуб и место где се најлепше осећа

Црвена звезда је клуб у ком сам ја провео највећи део своје каријере, проживео најлепше моменте, освојио толико трофеја, упознао толико људи и толико пријатељства склопио и сувишно је причати да ли је то клуб и место у ком се најлепше осећам – рекао је Лука Митровић.

Митровић се у претходним годинама профилисао као играч који подједнако квалитетно покрива позиције четири и пет, а како високи играч Црвене звезде мтс каже једнако му пријају улоге и крилног центра и класичног центра:

Претходних пар сезона сам играо у различитим клубовима, имао различите улоге и играо на различитим позицијама. Једноставно сам се сродио са обе позиције. У Шпанији сам играо на позицији 5, прошле године у Црној Гори на позицији 4 тако да ми није страно играње на обе позиције – рекао је Митровић.

Понекад се чини да јавност прелако заборавља да је Лука Митровић у досадашњој каријери проживео три веома тешке повреде. Међутим, он у томе никада не тражи алиби…

Чињеница је да сам у прошлости имао проблема са повредама колена. Два пута у Црвеној звезди, једном у Немачкој и након тога је уследила операција колена. Трудим се да не размишљам шта би било када би било, шта би било да није повреда колена… Не волим ни да сажаљевам себе, да ми то буде алиби или изговор што сам због тих повреда имао мало другачији пут. Успео сам да се вратим и да у 29-ој години нађем своје место у Евролиги и Црвеној звезди – говорио је високи играч Црвене звезде, који је потом причао о свом односу са изабраницом Нином Мицић која је била и прва српска Олимпијка у сноубордингу:

Нина као бивши професионални врхунски спортиста разуме много тога што други људи вероватно не би разумели – добре и лоше ствари. За мене као спортисту је то веома важно с обзиром да је прошла са мном пут од малих ногу, професионалну каријеру и док се она бавила спортом верујем да је њој значило што смо могли увек да се ослонимо једно на друго – рекао је Лука, а потом говорио о односу са Василијем Мицићем, Нининим братом и његовим великим пријатељем:

Васа и ја смо пријатељи и дуже него што ја познајем Нину. Знамо се веома добро, виђамо се колико нам обавезе дозволе, али сваку прилику користимо да се видимо и разговарамо. Васа је веома интересантан и паметан дечко, вредан и све му се то вратило прошле сезоне. Иако је млађи од мене, добро је чути неке ствари од њега – рекао је Лука Митровић.

Незаобилазна тема у разговору са Луком Митровићем је свакако и ’’Премијер Лига Фантази’’. Истински ветеран ове глобално популарне игре и велики љубитељ фудбала анализирао је своју ’’Фантази каријеру’’:

– Ту сам већ ветеран. Гледао сам скоро, мислим да ми је ово јубиларна 11. сезона у ’’Фантазију’’. Колико дуго играм, мислим да се сваке године спомене. Волим фудбал и игре тог типа. Пратим доста, а у последње време све више и више бивших и садашњих саиграча прави Фантази тимове па ето и занимације ван терена.

А о Арсеналу чији је симпатизер…

Мало ме боли… Тешко ми је питање да одговорим. Тешко их је гледати претходних пар сезона, али делује да ће ова бити најмучнија до сада – а да ли недостају фантастични играчи из прошлости попут Тијери Анрија и Дениса Бергкампа, Лука је уз карактеристичан осмех истакао:

Недостају много лошији играчи који су играли после Тијерија и Бергкампа, а камоли они – закључио је разговор Митровић.

Митровић и тимски индивидуално је на сјајан начин започео сезону. Посебно је блистао у веома вредним победама над Будућности у АБА лиги и Макабијем на тешком гостовању у Тел Авиву. Време је да се он и његови саиграчи представе и ”Штарк арени”. Подршка овој ратничкој екипи је неопходна и с тога, Звездаши, у среду испуните Арену. Нека шести играч стане уз црвено-беле момке на новој евролигашкој премијери у Београду. Видимо се!

Prodaja karata za Žalgiris od ponedeljka!

Paketi ulaznica za Evroligu u Areni od ponedeljka u prodaji!

Претходни текстЗвезда најбољи атлетски клуб у Србији
Следећи текстЗвезда против Савоне за Лигу шампиона