Звезда против Савоне за Лигу шампиона

56

Ватерполисти Црвене звезде у дуелима против Савоне одлучиваће о пласману у Лигу шампиона, одлучено је данашњим жребом. Први меч је на програму у Италији 16.октобра, реванш четири дана касније на 25.мају.

Победник дуела оствариће пласман у групу Б најелитнијег такмичења, где ће учествовати заједно са Про Реком, Југом, Марсејом, Шпандауом, Хановером, Стеауом и победником плеј-оф дуела Солнок – ОШЦ. Поражени наставља такмичење у четвртфиналу Купа Европе.

Савона је до плеј-оф фазе стигла са три нерешена дуела на турниру у Солноку, и то голом једну секунду пре краја меча против Јадрана из Херцег Новог, где су за противнике имали и домаћи Солнок, као и грчки Вуљагмени. Претходно су на турниру првог кола квалификација, чији су били домаћини, освојили прво место у конкуренцији Монпељеа, Терасе, которског Приморца, Виторије Гимараеш и Варшаве.

Трећепласирани тим Серије А је троструки шампион Италије и освајач ЛЕН Купа (Купа Европе). Последњи скудето и први трофеј ЛЕН Купа са Савоном је освојио Виктор Јеленић, легендарни играч, тренер и председник Црвене звезде, данас председник Ватерполо савеза Србије.

Тренер Савоне је легенда клуба, Алберто Анђелини, а прва имена свакако Гиљермо Молина, Валерио Рицо и Лоренцо Бруни.

У суштини, освајањем првог места у нашој групи смо имали боље опције у виду противника на жребу, али све екипе су показале да су заслужено ту где јесу. Савона је одлична екипа са неколико искусних, квалитетних појединаца, једино је ОШЦ био тежи противник на жребу. Ми смо на турниру у Загребу одиграли јако добро, мислим да смо показали да имамо квалитет и да нам је место у Лиги шампиона. Остаје нам да се добро припремимо и изнесемо овај напоран ритам до краја, истакао је тренер црвено-белих Александар Филиповић после жреба.

Црвена звезда ће само у октобру месецу одиграти минимум 10 утакмица, а први наредни је на програму већ у среду, у Нишу, у оквиру 2.кола Суперлиге против Наиса.

Претходни текстМитровић: Црвена звезда је клуб у којем се најлепше осећам
Следећи текстБорјан: Уз звездаше смо јачи од свега