Звездина машина протутњала Тел Авивом!

38

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Макаби у Тел Авиву резултатом 75-63 (20-10, 15-17, 19-10, 26-21), стигли до прве победе у новој сезони Евролиге и тако себе наградили на најбољи могући начин за фантастичну утакмицу и својеврсну “клинику” коју су одржали домаћину усред “Менора Мивтачим“ арене и пред 10 хиљада бучних гледалаца.

Најефикаснији код црвено белих био је фантастични Никола Калинић, који из утакмице у утакмицу потврђује да ће бити огромно појачање, са 19 поена, Нејт Волтерс, бивши играч Макабија је убацио 17, а утакмицу за памћење одиграо је Лука Митровић који је уз 12 поена имао чак 11 скокова.

Од самог старта екипа Црвене звезде мтс је наметнула свој ритам, поново одиграла врло чврсто у одбрани и већ на крају прве деонице имала предност од 20-10. Црвено бели и тренер Радоњић наглашавали су пре утакмице, у коју су ушли поново значајно ослабљени, да је један од кључева доброг резултата чвста одбрана, заустављање Скотија Вилбекина и добра решења у нападу…. Све то су урадили у четвртак увече и забележили једну од најимпозантнијих победа у последњих неколико сезона у Евролиги на гостујућем терену!

Успех је још већи ако се зна да је у оваквој утакмици, против екипе која је физички изузетно снажна, Црвена звезда поново играла са једним класичним центром и без Лазића, Вајта, Холинса и Цирбеса…

Домаћин је током другог полувремена губио и са 21 поен разлике, а последњи пут су припретили на 2 минута и 20 секунди пре краја када је Вилбекин погодио тројку за серију 7-0 након које је тренер Радоњић затражо тајм аут.

До тада виђена је рапсодија црвено белих у којој је свако дао свој удео, Калинић, Митровић, Волтерс, Ивановић, Симоновић, Добрић, Кузмић… до вечерас бриљантног Лазаревића, буквално сви.

На крају, црвено-бели су исконтролисали завршницу у којој се распуцао Вилбекин, и потпуно заслужена и велика победа Црвене звезде мтс у Тел Авиву 75-63!

Црвена звезда мтс: Гушић, Лазаревић 2, Волтерс 17 (5ас), Давидовац 2, Митровић 12 (11ск), Калинић 19 (6ск), Добрић 8, Симоновић 6, Ивановић, 4 Кузмић 1 (6ск).

Никола Калинић: “Покушали смо да одиграмо врло чврсто, да одиграмо добру одбрану. Осећамо се јако добро након ове победе. Треба да наставимо да се трудимо да играмо овако и да дајемо све од себе. Данас је било сјајно и само треба тако да наставимо“.

Тренер Дејан Радоњић: “Прво честитке свим момцима на овој победи, и на добро одиграној утакмици, заправо одличној утакмици. Јасно је да смо имали пуно проблема пре ове утакмице о којима сам говорио и пре њеног почетка, али је јасно да смо пронашли додатну енергију. Одиграли смо јако паметно у одбрани, и реализовали све оно што је био план пред ову утакмицу. Очекивали смо након првог полувремена да ће Макаби појачати притисак на нас, али наша одбрана је и даље била добра, у нападу смо урадили доста добрих ствари и на крају смо дошли до заиста велике победе и то посебно у овом тренутку и у ситуацији у којој се налазимо“.

Нисам имао неку посебну и додатну мотивацију пред ову утакмицу. Само нам је била потребна победа на гостујућем терену. Увек је добро победити као гост. Имамо пуно проблема, доста момака је ван игре тренутно због повреда, заиста смо у тешкој ситуацији по том питању и то на почетку сезоне“, рекао је Волтерс.

Управо о партији бека Црвене звезда мтс на конференцији за медије, али и о тренутној ситуацији са повредама, утакмици у Истанбулу говорио је и тренер Дејан Радоњић:

Ово је његова најбоља партија у Црвеној звезди, не само ове сезоне јер је и пре провео једну сезону са нама. На почетку је било проблема јер је каснио на почетак припрема, а онда је имао повреду и одсуствовао је неколико дана. У последњих десет дана ради веома вредно, сваку утакмицу је све бољи. На свакој утакмици Евролиге ми имамо огромну мотивацију, тако је било и вечерас. Сигурно је и Нејт имао велику мотивацију и допринео је пуно да победимо данас”, рекао је Радоњић и наставио о повредама и ситуацији која није нимало лака:

Искрен да будем, имали смо специфичан период за нама. Остали смо у Истанбулу без Холинса, Добрић и Давидовац су се вратили после дужег времена и играли у АБА лиги претходни меч. Играли смо веома добро вечерас, свако појединачно. Вајт није спреман, потребно му је још два месеца да се врати, али се надам да ће сви остали бити брзо у тренажном процесу.

Екипа Црвене звезде мтс је ушла у врло тежак распоред и ритам утакмица, већ у недељу црвено беле очекује важан меч АБА лиге у Лакташима против Игокее (19h), а у среду у београдску „Штарк арену“ стиже екипа Жалгириса (19h).

То је уједно и први меч дуплог кола у коме ће наш тим већ у петак одиграти и меч 4.кола Евролиге против ЦСКА у Москви.

Претходни текстЗвезда спремна за нови дерби
Следећи текстНајава преноса утакмица млађих кадетогорија