Звезда спремна за нови дерби

53

Одбојкашице Црвене звезде сјајно су стартовале у Суперлиги Србије. На отварању сезоне на Бањици савладале су „вечитог ривала“ екипу Партизана 3:1. Нови изазов и још један дерби меч очекује их сутра, у петак, од 18,30 у Лајковцу. Гостују Железничару.

Утиске са премијере против Партизана и очекивања од дуела у Лајковцу изнели су први тренер црвено-белих дама Александар Владисављев и либеро екипе Тијана Милојевић.

Стратег Црвене звезде најпре се осврнуо на сусрет против Партизана.

Очекивано тежак меч на старту сезоне, као свака премијера на такмичењу и овај дуел је носио притисак. Игром случаја ривал је био вечити ривал, екипа састављена од прилично искусних играчица. Било је приметно да су девојке под притиском и великом жељом мало слабије кренуле у меч. Тај први сет је заслужено добио Партизан, а онда је у другом сету све почело да се окреће на нашу страну, почели смо да играмо како можемо, како смо се спремали. Тај други сет је добијен мало теже, док су следећа два решена у нашу корист прилично убедљиво, сигурно, коректном игром за почетак сезоне. Сигурно је да нам победа на старту такмичења много значи јер нам је жреб у овим наредним колима мало тежак – био је први коментар Владисављева.

Према речима Владисављева Звезда са фином увертиром наставља такмичење у Суперлиги Србије и дочекује гостовање у Лајковцу.

– Железничар је пројектован за највише циљеве, клуб који, практично, нема лимита у буџету. Врло искусна екипа са неколико младих играчица, врло озбиљан противник. То су и показали освајањем Суперкупа Србије пре недељу дана. Лајковац је терен где је публика врло присутна у испомоћи свом тиму и сигурно је једно од најтежих гостовања у целом првенству. Очекује нас тежак и озбиљан посао. Пробали смо да се спремимо на најбољи начин како би успешно одговорили на све квалитете домаћина. Имамо могућност да се равноправно носимо са њима и у нашим размишљањима је победа опција, јер у одбојци не постоји нерешен резултат, а наравно да нико не иде да изгуби.

Владисављев истиче да Звезда има своје адуте и своје предности.

Можда је разлика између нас и њих што ми имамо проблема са неким крупним или ситним повредама, а наш ривал нема. Њихова предност је да оно што имају на располагању они могу и да користе на сутрашњем мечу. Ми на одређене играчице не можемо да рачунамо, али тако је било и на отварању сезоне. Никакав алиби не тражимо, играчице које су спремне за утакмицу имају обавезу да дају максимум, да испуњавају постављене задатке. Ако то буду урадиле ми смо врло конкурентни да узмемо бодове и на овом дербију кола – закључио је Владисављев.

Либеро Тијана Милојевић се после пет година студирања у Америци овог лета вратила у своју Црвену звезду. За њу је дуел против Партизана значајан због победе, али је мислима већ у наредном мечу.

– Поносна сам на тим што смо сезону отвориле победом, али у петак нас већ очекује утакмица против Лајковца. Они су веома квалитетна и искусна екипа и предстоји нам један узбудљив и тежак меч.

Тијанин рецепт за победу је јасан.

– Фокусиране смо на нашу игру и наш квалитет и да ће се то видети у утакмици.

Дерби меч 2.кола Суперлиге Србије за одбојкашице Железничар – Црвена звезда игра се у петак у Лајковцу од 18,30 сати.

Претходни текстОздравили Борјан, Катаи, Драговић и Дегенек
Следећи текстЗвездина машина протутњала Тел Авивом!