У сусрет противнику – Металац

20

Фудбалери Црвене звезде сутра од 20 часова дочекују Металац на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру 12. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића ће покушати да понове ефикасност из претходне рунде шампионата када су савладали Нови Пазар са 4:0 головима Александра Драговића, Александра Катаија, Секу Санога и Луиса Дионија.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против нашег сутрашњег ривала екипе Металца смо до сада у историји одиграли дванаест дуела у којима смо забележили десет победа, један реми и један пораз уз укупну гол разлику 30:5 у нашу корист. Прву утакмицу против клуба, који се прошле сезоне вратио на суперлигашку сцену, одиграли смо 12. септембра 2009. године на Маракани, а наш тим је славио головима Дејана Лекића, који је у два наврата погађао на том мечу, и Николе Лазетића са 3:0.

Последњи утакмицу против Металца одиграли смо 19. маја 2021. године у оквиру последњег 38. кола Суперлиге Србије на нашем највећем стадиону. На том сусрету Црвена звезда је славила веома убедљиво, било је чак 5:1. У листу стрелаца на том сусрету су се уписали Милан Гајић, Ел Фарду Бен (2), Гелор Канга и Милан Павков.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за дуел између Црвене звезде и Металца доступне су онлајн, као и на благајнама стадиона „Рајко Митић“ данас до 18 часова, а на дан утакмице од 11 часова па све до почетка меча.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо прате наше првотимце ће моћи да гледају директан пренос утакмице 12. кола, између Црвене звезде и Металца, на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 20 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другој позицији на табели са 23 бода, а наши фудбалери су тријумфовали на на седам мечева и ремизирали на два сусрета. Такође, црвено-бели имају две утакмице мање у односу на остале ривале пошто су мечеви против Радника из Сурдулице и Вождовца одложени. Црвена звезда је у претходној рунди националног шампионата савладала Нови Пазар на гостовању веома убедљиво са 4:0, док је наш тим блистао и у Европи тријумфом над Лудогорецом у оквиру другог кола другог по јачини такмичења на старом континенту. Мистер Дејан Станковић и даље неће моћи да рачуна на четворицу играча који су заражени корона вирусом.

Металац заузима једанаесто место на табели са 12 освојених бодова, а наш сутрашњи ривал је забележио три победе (Пролетер, Колубара, Раднички 1923), исто толико ремија (Радник, Раднички Ниш, Војводина) и четири пораза (ТСЦ, Чукарички, Вождовац, Нови Пазар) уз гол разлику 16:14. Тренер Металца – Жарко Лазетић од ове сезоне више не може да рачуна на Престижа, Ивана Рогача, Александра Катанића и Марка Зоћевића који су напустили клуб.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац екипе са четири гола је Звездино дете – Стефан Цветковић, који је прошле сезоне стигао у Металац из Графичара, а уједно Цветковић је и најбољи асистент овог тима. На листи стрелаца са два поготка прате га штопер Немања Стојић, још један фудбалер који је прошао нашу Омладинску школу, потом нападачи Никола Фуртула и Марко Шарић који је из редова Чукаричког пристигао у Металац. На голу је стандардан Страхиња Савић још једно Звездино дете. У дефанзивној линији поред Стојића стандардни су још Бојан Млађовић, Филип Антонијевић, Јован Влалукин. У везном реду дејствују Ричард Одада, фудбалер Црвене звезде на позајмици у Металцу, потом Дамјан Крајишник, Василије Ђурић, појачање из Инђије у последњем прелазном року и Стефан Фићовић. Напад тима популарних „Шерпаса“ предводи још и Филип Ступаревић који је дошао у Металац из Вотфорда.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на утакмици 12. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Металца биће Александар Живковић. Поред аут линија помагаће му Милан Минић и Никола Антић. Четврти арбитар биће Лазар Трипковић, делегат меча Мирослав Буквић, а у ВАР соби седеће Милош Милановић и Милован Ристић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Петак:

-15:00 Раднички 1923 – Колубара 0:2

Субота:

-16:00 ТСЦ – Чукарички

-18:00 Радник – Пролетер

-18:00 Спартак – Вождовац

Недеља:

-16:00 Напредак – Партизан

-18:00 Младост – Нови Пазар

-20:00 Војводина – Радничи Ниш

Претходни текстЕраковић други најмлађи капитен у европским такмичењима у овом веку
Следећи текстПоповић од поверења