Поповић од поверења

30

Иако му је ово четврта сезона како је у Црвеној звезди и како са собом носи епитет једног од најбољих резервних голмана које је наш клуб икада имао у својој богатој историји, Зоран Поповић је тек синоћ забележио дебитантски наступ у црвено-белом дресу када је реч о европским утакмицама и био је – перфектан.

Деловало је у синоћњој утакмици против Лудогореца као да Поповић иза себе има бар 100 мечева у Европи. Био је смирен, сталожен, самоуверен, а излетањем у првом минуту меча и сјајном одбраном Сисињу показао је да нема ни страха, а ни респекта, већ да из њега кипти спортски безобразлук. Иако статиситка каже да је ривал осим тога само још једном упутио ударац у оквир када је Текпетеј погодио пречку, премда и у тој ситуацији је деловало као да Поповић има потпуну контролу и да је спреман да интервенише у случају да лопта крене ниже у гол, тридесеттрогодишњи чувар мреже господарио је казненим простором.

Додуше, то је био случај и сваки пут кад је Поповић стао међу стативе, о чему говори и статистика по којој је на 29 утакмица колико је бранио за нешто више од три године колико је у клубу, примио свега 10 голова. Дакле, противнички играчи успевају да га савладају на свакој трећој утакмици.

Свестан своје улоге, као и важности Милана Борјана уз кога иду сви Звездини успеси остварени у претходне четири године, прихватио је то да буде прва алтернатива и неко ко је увек спреман да ускочи међу стативе када је то неопходно, а потом да настави вредно да ради на тренинзиима и „тера“ нашег капитена да буде још бољи. Сада је ту и млади Милош Гордић, а уз две овакве личности као што су Борјан и Поповић, сигурни смо да ће имати штошта да научи.

Претходни текстУ сусрет противнику – Металац
Следећи текстСтанковић: Приоритет су нам три бода