Ераковић други најмлађи капитен у европским такмичењима у овом веку

38

Страхиња Ераковић је предводио Црвену звезду до победе над Лудогорецом са капитенском траком на руци. Млади штопер се тако уписао златним словима у историју црвено-белих поставши други најмлађи капитен на евро-сцени у овом веку.

У претходном првенственом колу против Новог Пазара, Ераковић је у другом полувремену тог меча први пут задужио капитенску траку, чиме се сврстао међу најмлађе капитене нашег клуба у овом веку. На утакмици групне фазе Лиге Европе против бугарског шампиона, популарни „Чупа“ је са 20 година и девет месеци постао други најмлађи предводник екипе у 21.веку када су у питању мечеви на међународном нивоу.

Једини фудбалер који је био млађи од Ераковића је голман Предраг Рајковић. Чувар мреже националног тима Србије постављен је за „вођу“ тима почетком 2015.године, а капитенску траку око руке носио је 2.јула 2015.године у сусрету квалификација за Лигу Европе са Каиратом. Рајковић је тада имао 19 година и осам месеци. Идуће сезоне је и Марко Грујић имао част да буде капитен вољеног клуба са тек напуњених 20 година. Тадашњи тренер Миодраг Божовић је извео комбиновани састав у 35. колу Суперлиге против Војводине, тако да је талентовани везни фудбалер тада први пут био у улози капитена, али само у домаћем шампионату.

Актуелни шеф стручног штаба Дејан Станковић је својевремено са 18 година понео капитенску траку, чиме је до дан-данас најмлађи капитен у богатој историји Црвене звезде. Овим гестом према талентованом дефанзивцу, Станковић је показао да има поверења у децу стасалу у нашој Омладинској школи и да они представљају светлу будућност црвено-белих.

Претходни текстТема дана | Звездини графити украсили центар Београда
Следећи текстУ сусрет противнику – Металац