Станковић: Приоритет су нам три бода

17

Црвена звезда ће у наредном колу домаћег првенства дочекати екипу Металца, а очекивања пред ову утакмицу изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Све ја базирано на узајамном поверењу, јер ако играчи немају поверења у стручни штаб и тренера и да испуне оно што им ми кажемо, тако да је све то резултат међусобног поверења. Све што смо радили у Разграду је испало добро, а некада то и не буде тако. Победа иде на душу момцима, који су одрадили све како треба. Велика победа, велика три бода и корак ка оставарењу сна, а то је пролаз даље. Жао ми јешто и наредну утакмицу са Металцем играмо без четири лидера, желим им да оздраве што пре и да се врате у тим. Ову паузу око квалификација, треба да искористимо на најбољи начин. Не знам ко ће играти, јер имамо малих проблема, који су били присутни и пред Лудогорец – рекао је Станковић.

Станковић је прокоментарисао здравствено стање Петра Станића, као и да не верује да ће четворица играча позитивна на корону играти за своје репрезентације.

– Станић је добио ударац у Бугаркој од кога му је нога одмах утрнула. Жао ми је због њега јер је ушао у ритам. Није могао да хода кад смо слетели у Београд. Али ипак је то само ударац, није ништа озбиљније и мораће да стисне зубе. Што се тиче квалификација, не знам какаав је протокол. Ако си имао корону и ниси играо за клуб ,не верујем да ће моћи да играју. Ми увек имамо став да пуштамо играче у репрезентацију, али је здравље најважније. То ће наша медицинска служба у контакту са савезима да договори, али је здравље најбитније.

Шеф струке црвено-белих је истакао да је Саного одлично одрадио штоперску улогу.

– Рекао сам му да ћу му продужити каријеру и да ће моћи да игра до 40.године. Саного је фенмоменалан, адарптира се на све услове, похватао је све конце, екипа се осећала доста сигурно. Похвалио бих сву петорицу, Гобељић је ушао у идеалан тим кола у Лиги Европе, то је све заслуга, рада, концентрације, професионалнизма, лојалности и увек група избаци некога. Ја им свима честитам. И ја сам у каријери играо све позиције, почео сам од либера код Томе Милићевића и то је велика предност за сваког фудбалера.

Осврнуо се Звездин стратег и на форму Гелора Канге, као и напредак Луиса Дионија.

– Канга игра у последње време много добро. Да ли се променио то сви видимо и не бих више потенцирао појединце, јер је група најважнија. То је наш мото и ми нећемо одустати од тог принципа. Што се тиче Дионија, било би глупо да играч нема реакцију, кад неко зна унутар себе да је могао више и прецизније. Фалило мо му је мирноће у завршници, вратио се физички и доћи ће и голови, треба да настави да ради овако. Не могу да коментаришем секунде утакмице, имали су и они пречку, не знам шта би било да смо дали рани гол. Утакмица је одиграна одлично и не бих секао утакмицеу на делове. Настављамо ритам недеља- четвртак, очекује нас утакмица против ривала који жели да се надмеће. Наш приоритет су три бода, то је битно, да ли ће бити ружно или лепо, то ме не интересује.

Станковић је прокоментарисао и национални коефицијент Србије која је све ближа да има два представника у Лиги шампиона.

Бројке говоре све. То би био огроман успех за српски фудбал. Када бисмо имали два у квалификација или једног директно, то би било феноменално. Црвена звезда већ дуго ради на томе, наставићемо да чинимо све у што је у нашој моћи – подвукао је Станковић.

Претходни текстПоповић од поверења
Следећи текстМедицинар – Црвена звезда 31:29 (15:13)