Десеткована Црвена звезда на премијери са Сплитом

45

Кошаркаши Црвене звезде прву такмичарску утакмицу у новој сезони играју у петак од 20 часова у хали “Александар Николић” против екипе Сплита.

Црвено-бели пред овај дуел имају много проблема са повредама играча, али без обзира на све желе да започну нову сезону на прави начин пред велике изазове који очекују екипу Црвене звезде у наредном периоду.

Тим који је током лета претрпео бројне измене у припремном периоду одиграо је 7 утакмица, али су добре игре посебно на турниру у Минхену остале у сенци повреда које су се ређале као на траци, а на последњој тренинг утакмици у уторак тренер Дејан Радоњић и стручни штаб нису могли да рачунају на чак 6. играча: Лазића, Лазаревића, Добрића, Давидовца, Волтерса и Вајта.

Ситуација пред утакмицу са искусном екипом Сплита коју су током лета појачали искусни играчи Жганец, Барич, Џоунс и Меклин је нешто боља, али у петак увече на паркету неће бити…

Тренер црвено белих позвао је навијаче нашег клуба да дођу у што већем броју поздраве нови тим Црвене звезде и пруже му подршку пред бројне утакмице које следе:

У премијерном мечу нове АБА сезоне очекује нас утакмица са екипом Сплита. Они су донекле променили састав, стигао је и Џонс, уговор је обновио искусни Роко Укић. Играли су квалификације за ФИБА Лигу шампиона, почело је и њихово национално првенство, дакле у такмичарском су ритму. Наш приоритет је да размишљамо о нашој тренутној ситуацији која није сјајна! Готово сигурно ћемо наступити без већег броја играча: Вајт је ван тренажног процеса због повреде коју је задобио још против Панатинаикоса и очекујемо га за неколико месеци. Добрић и Лазић у најбољем случају ће тренирати за 10-ак дана, Давидовац полако излази из повреде и видећемо када ће нам се прикључити следеће недеље. Лазаревић и Волтерс су без кошаркашког тренинга са екипом, а под знаком питања је и Ускоковић. Све ово наводи да смо припреме за овај меч извели у неочекиваним околностима. Морали смо да пронађемо начин да радимо како желимо. Међутим, без обзира на све желимо победу. Знамо да ће током ове сезоне бити прилике да позивамо навијаче да препознају тренутак и помогну нам када је важно, али очекујемо да буду у што већем броју сутра уз нас ид дају подршку момцима који ће сутра играти – рекао је тренер црвено-белих.

Лука Митровић: – Као што се зна имали смо доста проблема последњих 15-ак дана са бројним повредама играча. Ипак, у каквом год саставу да изађемо у петак ,желимо и имамо својеврсну обавезу да тражимо победу на старту нове сезоне. Позивам наше навијаче да дођу и виде овај нови тим Црвене звезде и пруже нам подршку која ће нам пријати и значити – рекао је повратник у Црвену звезду и један од најискуснијих у овом тиму црвено-белих.

Утакмица Црвена звезда – Сплит игра се у петак од 20 часова у хали “Александар Николић”.

Претходни текстНемања Поповић потписао трогодишњи уговор са КК Црвена звезда
Следећи текстЗвезда послала 15 играча на каљење