Звезда послала 15 играча на каљење

41

Црвена звезда у овом тренутку има 15 играча који се налазе на позајмици у другим клубовима, не рачунајући наш развојни тим Графичар, како би се искалили и били спремни за изазове који их чекају уколико се прикључе екипи Дејана Станковић.

Момци који се на суперлигашкој сцени боре за повратак у црвено-бели дрес су голман Никола Васиљевић и дефанзивни везиста Ричард Одада. Високи чувар мреже је стандардан на голу Напретка, док је стамени Кенијац незамењив шраф у тиму Металца.

У иностранству су на позајмици два Срђана – Спиридоновић који је у Атромитосу и Бабић који је у Алмерији, фудбалери који су већ имали прилику да наступају за сениорски тим Црвене звезде.

Клуб који предњачи по бројности је ИМТ, јер се у њему налази чак пет фудбалера Црвене звезде на позајмици, а то су: Андрија Катић (голман, 2002), Александар Лукић (штопер, 2002), Мартин Новаковић (дефанзивни везни, 2001), Владимир Лучић (офанзивни везни, 2002) и Александар Гајинов (крилни нападач, 2003). Прва тројица су добро позната фудбалској јавности, с обзиром на то да су наступали у Лиги шампиона за младе када је тренер наших бисера био Славољуб Ђорђевић, док је Лучић и прошле године био у ИМТ-у и издвојио се као један од најбољих фудбалера Прве лиге Србије. Друштво му је правио Катић, а сада им се прикључио Лукић који је стигао из омладинаца Црвене звезде, као и Новаковић који је прошлу такмичарску годину провео у Раду, па ће његово суперлигашко искуство бити од великог значаја за овај тим, а позајмица је продужена Гајинову.

Још пет наших фудбалера се кали у Првој лиги Србије, то су Милан Илић (2000, десни бек), летошња аквизиција која је остала у Лозници да скупља минуте и искуство, Алекса Стојковић (2002, офанзивни везни) који је у Златибору, а претходну сезону је провео у омладинцима Графичара, затим Данило Радоњић (2000, офанзивни везни), као и Ибрахим Мустафа (2000, нападач) који је наставио епизоду у Радничком из Сремске Митровице, али и Лука Марковић (2000, нападач) који је почео сезону у Графичару, али се у међувремену прикључио Бачкој.

Један фудбалер наступаће и у Српској лиги Београд, а реч је о Стефану Пешовићу (2002, лево крило), он ће наредних годину дана провести у Студентском граду.

Претходни текстДесеткована Црвена звезда на премијери са Сплитом
Следећи текстМарко Гушић се изборио за шансу и постао део првог тима Црвене звезде