Звездина убитачна лева страна

7

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали у 165. вечитом дербију на гостујућем терену у оквиру деветог кола националног шампионата. Наш тим је имао доминацију у готово свим сегментима игре, а црвено-бели су били најпродорнији преко левог бока где су играли стрелац изједначујућег поготка Александар Катаи и асистент Милан Родић.

Црвена звезда је већ сезонама снажна и доминира у готово свим сегментима игре. Дејан Станковић има велики број играча који могу да одговоре свим захтевима на терену и да покрију више позиција. Ипак место крај леве аут линије је већ пету сезону резервисано за неприкосновеног Милана Родића који је према статистичким подацима платформе ИнСтат био најбољи фудбалер Црвене звезде у 165. вечитом дербију. Фудбалер рођен у Дрвару је провео на терену 96 минута и остварио укупан индекс 346. Када су у питању дефанзивни задаци Родић је добио 10 од 11 дуела што износи високих 91 посто, а максималан учинак је имао у ваздушним дуелима којих је освојио пет од пет, уз једно правовремено уклизавање на лопту. Оно што може да радује Дејана Станковића јесте нападачки потенцијал левог бека нашег тима који расте из утакмице у утакмицу. Повремени репрезентативац Србије се често придодавао завршници, прво је центрирао за Катаија у првом полувремену када је десетка Звезде погодила пречку, а онда исти тандем фудбалера је био заслужан за изједначујући погодак. Центрирао је Родић на другу стативу, а Катаи је главом погодио мрежу ривала за велику радост црвено-белих.

Да је Александар Катаи био један од најбољих играча на терену могло се закључити голим оком посматрача. Иако је популарни Магико имао нешто слабији индекс у односу на Родића, Катаи је сјајно комбиновао са својим саигречем и непрестано представљао претњу по гол вечитог ривала чему сведочи податак да је Звезда имала чак 30 напада на делу терена где су дејствовала ова двојица фудбалера. Расположен је био момак рођен у Србобрану те је упутио чак шест ударца према голу ривала. Имао је два успешна дриблинга и чак 81 посто прецизних додавања, што значи да је десетка Црвене звезде поред својих сјајних потеза, када са лакоћом „вара“ противничке дефанзивце, и веома успешно разигравала своје саиграче. Гол који је Катаи постигао у 83. минуту резултат је одличне кретње нашег крилног нападача, а онда после прецизног центаршута Родића – Катаи се „поклонио“ и главом затресао мрежу за свој десети гол ове сезоне, а укупно осми поготак на претходних седам мечева које је Звезда играла у свим такмичењима.

Претходни текстЗвездина младост носила дерби
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Проф. др Драгољуб Кавран