Звездина младост носила дерби

28

Не представља проблем Дејану Станковићу правило о „бонус“ фудбалерима, о чему говори чињеница да их је чак тројица наступило на 165. вечитом дербију и да су били међу запаженијима у редовима Црвене звезде.

Непрелазна препрека био је Страхиња Ераковић на јучерашњем дербију. Утисак је био да је у потпуности затворио леву нападачку страну ривала и да је одиграо без грешке.

Увек ми је част да играм за Црвену звезду, о којој год утакмици да је реч. Ово ми није био први вечити дерби, имао сам већ прилику да играм, али сам јучерашњом утакмицом задовољнији. Честитао бих саиграчима на мечу, посебно Станићу и Лазетићу који су такође „бонуси“ и који су имали прилику да дебитују на дербију. Добро знам какав је то осећај, нешто о чему машташ као дете, а када заиграш буде ти најлепше на свету…Остаје жал што нисмо победили и освојили три бода, али настављамо борбу за освајање пете узастопне титуле – рекао је Ераковић.

Одушевио је све уласком на терен Петар Станић и потезом за шпице када је окренуо двојицу фудбалера вечитог ривала у стилу Зинедина Зидана.

Сјајан је осећај играти у дербију, али мало и чудан, јер сам на свим претходнима био на трибини, а сад сам се спустио „доле“. Заиста ми је велика част и могу да кажем да сам се надао да ћу играти. Што се тог потеза тиче, то су одлуке које се доносе у тренутку. Осетио сам да може да прође и урадио. Поносан сам и на Ераковића и Лазетића, први је био непремостива препрека у дефанзиви, а други је са клупе унео свежину и додатну нападачку опасност. Све у свему, чврст дерби, али са више прилика него иначе – истакао је Станић.

Заиграо је Марко Лазетић дерби као малолетник и тиме се уписао у златну историју нашег клуба, па стао и раме уз раме са Дејаном Станковићем који је такође против Партизана заиграо као седамнаестогодишњак.

Невероватан осећај. Цео живот сањам да играм на дербију. Жао ми је што нисмо победили, али настављамо борбу за одбрану титуле. Надао сам се да ћу добити прилику, али нисам очекивао да ће то бити баш на почетку другог полувремена. Драго ми је што сам заиграо, недостајао је гол, али доћи ће и то. Морам да похвалим и Ераковића и Станића, сјајно су одиграли, али и читав тим. Било је добро, настављамо борбу – закључио је Лазетић.

Претходни текстСтатистика доказ Звездине доминације
Следећи текстЗвездина убитачна лева страна