Статистика доказ Звездине доминације

24

Изабраници Дејана Станковића су приказали изузетно добру игру у 165. вечитом дербију иако је он завршен нерешеним резултатом (1:1), а да је то заиста тако најбоље говоре статистички подаци који су готово у свим сегментима на страни црвено-белих.

Још једном се показало да вечити дерби са собом носи велики притисак. После изузетно исцрпљујућег меча првог кола Лиге Европе у којем су првотимци Црвене звезде савладали екипу Браге на домаћем терену и остварили веома битну победу у европском такмичењу, за изабранике Дејана Станковића није било одмора будући да их је чекао најбитнији меч у српском фудбалу.

Видно су били мотивисани црвено-бели и сјајно ушли у меч, ређале су се прилике, а најбољу је имао и касније једини стрелац за наш тим Александар Катаи који је погодио пречку. Већи део првог полувремена били су надмоћнији наши играчи, а промене које су извршене на почетку другог дела игре и улазак младих снага донели су нову енергију која је „погурала“ изабранике Дејана Станковића до заслуженог гола.

Недостајало је црвено-белима и мало среће како би остварили максимални учинак и из вечитог дербија изашли као победници будући да статистика и више него сведочи о доминацији нашег тима. Црвено-бели су имали више лопту у својим ногама о чему говори посед лопте који за наше играче износио 53% наспрам 47% вечитог ривала. Осим поседа који је био на страни нашег тима треба истаћи да су црвено-бели током читаве утакмице изградили велики број прилика. Када говоримо о упућеним шутевима изабраници Дејана Станковића су и у том сегменту били надмоћнији будући да су 12 пута шутирали ка голу, док је вечити ривал упутио осам удараца. Црвено-бели су четири пута упутили ударац у оквир гола и осам ван оквира, док је вечити ривал два пута шутирао у оквир гола, а шест пута ван оквира. Однос снага на терену статистички гледано је био без сумње и на овом вечитом дербију био на страни изабраника Дејана Станковића који су имали већи број прилика, а којима је недостајало мало прецизности како би биле реализоване.

Претходни текстКарте за Вождовац од сутра у продаји
Следећи текстЗвездина младост носила дерби