Црвено-беле савладале Јанину за друго место и крај турнира

83

Кошаркашице Црвене звезде су окончале учешће на турниру у Грчкој победом над организатором, екипом Јанине 83-80 (18-20, 25-14, 23-25, 17-21), у утакмици која је одлучивала о другом месту.

Добре провере црвено-белих пред старт нове сезоне и европских утакмица. На турниру “Ват – Волт 2021” у Коници, у организацији ПАС Јанине, Црвена звезда је освојила друго место, управо победом над Јанином.

Јанина боље отворила утакмицу, чији је почетак личио на старт меча против Елефтерије. У главној улози у екипи Јанине биле су Канађанка Саманта Купер, Американка Саманта МекКи и Холанђанка Изабела Слим. Без помоћи Невене Наумчев, Јанина је уз две тројке у серији повела 8-2, аларм да одмах реагује тренер Вуковић. Уродило је плодом, Александра Катанић је повела серију 7-0, као и против Елефтерије, и Звезда је била у егалу, (13-13). Уследила је још једна серија Саманте Купер, Звезда је одговорила истом мером, а Катерина Марини погодила уз сирену за 20-18.

После једне спорне ситуације, тренер Вуковић је бурније реаговао и зарадио техничку грешку на старту четвртог периода. Александра Катанић је преузела одговорност и променила сценарио меча. Серија 13-0 за двоцифрено вођство и предност на полувремену, 34-43.

И у наставку је Звезда контролисала предност, брз проток лопте, једноставна решења, сјајна сарадња Катанићеве и Милице Бојовић. Саманта Купер и Изабела Слим су на другој страни проналазиле решења, погађале у кључним тренуцима и успевале да одрже свој тим у игри. Нађа Недељков је погодила уз фаул за крај трећег периода, 59-66.

У последњем кварталу, Јанина је успела да се врати у меч и серијом 9-2 изједначи, а затим у серији 6-0 преко Кристине Теодору и поведу 80-79. Маша Јанковић је била меч винер, уз блокаду и украдену лопту, била је сигурна са линије пенала и Црвена звезда је успела да осигура другу победу, 80-83.

Маша је са 27 поена била најефикаснија на мечу, поново, Александра Катанић је убацила 19 (8ас), уз 11 поена Нађе Недељков и 10 Милице Бојовић.

Маша је са укупно 69 поена била други најефикаснији појединац турнира, иза Канађанке Саманте Купер (77).

Тренер Драган Вуковић задовољан је урађеним током три дана у Грчкој и утакмицама које ће допринети екипи у сезони пред нама.

– Одличне провере за наш млади тим, овакве утакмице нисмо у ситуацији да играмо код нас. Очекује нас наредне недеље још један јак турнир у Нишу и надам се да ћемо спремни дочекати почетак сезоне.

Наредног викенда Црвена звезда ће учествовати на другом Меморијалу “Бранислав Бане Милачић” у Нишу, на којем ће бранити пехар освојен на премијерном турниру.

ККЖ Црвена звезда: Ковачевић 2 (2ас 1укл), Чорто, Катанић 19 (2ск 8ас 3укл), Спасовски 3, Јанковић 27 (7ск 3ас 2укл 2блк), Недељков 11 (4ск 5ас 1укл), Бојовић 10 (3ск 3ас), Мишељић 8 (1укл), Авлијаш 3 (1укл), Милановић. Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЦрвена звезда десеткована освојила турнир у Минхену
Следећи текстЗвезда убедљива у вечитом дербију