Црвена звезда десеткована освојила турнир у Минхену

57

Кошаркаши Црвене звезде освојили су Магента Спорт Куп у Минхену пото су у великом финалу савладали домаћина турнира Бајерн резултатом 70:68!

Лука Митровић је постигао победоносне поене у последњој секунди након соло продора у “Ауди Дому”.

Најефикаснији код црвено белих био је Калинић са 14 поена, док је Митровић убацио 12.

Победника је одлучила изванредна последња деоница коју је шампион АБА лиге и учесник Евролиге Црвена звезда решила у своју корист резултатом 30:16!

Успех Црвене звезде је још већи ако се зна да у овој утакмици нису играли Вајт, Давидовац, Добрић и Симоновић, а под знаком питања је био наступ још неких играча због ситнијих повреда. Домаћин је имао у неколико наврата и 15 поена предности, али су црвено бели показали и да десетковани имају снаге да направе преокрет и додју до вредне победе која ће значити много за почетак сезоне!

Серију је покренуо у последњој деоници капитен Лазић са две тројке, наставио је Холинс, а у последњем нападу у коме су имали само 4 секунде, итровић је хорогом из не тако лаке позиције донео црвено белима победу!

Подсетимо, црвено бели су победили у суботу екипу Панатинаикоса врло убедљиво и у са пехаром се враћају кући.

КК Црвена звезда: Лазаревић 9, Волтерс 9,Ускоковић, Митровић 12+9 ск, Калинић 14, Лазић 6, Холинс 8, ивановић 7, Кузмић 2, Цирбес 3,

Екипа се у Београд враћа у понедељак и наставља припреме за почетак сезоне пред пут у Грчку који следи у среду у вечерњим часовима.

Претходни текстСимијоновић и Андрејевић тријумфовали на Меморијалу „Слободан Лазић – Цимер“
Следећи текстЦрвено-беле савладале Јанину за друго место и крај турнира