Србија првак света – Владимир, Вук и Марко на трону!

157

Србија је првак света за играче до 20 година! У утакмици на којој би позавидели и сениори, српски ватерполисти су савладали одличну Италију 10:8 и тако, после сребра у Кувајту пре две године, стигли на кров света.

За репрезентацију Србије наступали су и ватерполисти Црвене звезде Владимир Мишовић, Вук Милојевић и Марко Радовић.

Паметно, стрпљиво, максимално борбено српски играчи су одговорили на прва три минимална вођства ривала. Прва два гола је постигао Станојевић који је затим искључен са правом замене што је био велики, али видело се не и ненадокнадив хендикеп.. До првог одмора се уписао Радовић.

Ни после друге четвртине нико није био у предности али је Србија први пут повела преко Гавриловића. Игра гол за гол се наставила, али је наша екипа била та која је тражила два разлике. После два изједначења у трећем делу, Радуловић је сјајним ударцем 1,20 пре последњег одмора донео предност пред четврту четвртину.

Ухватила је Италијане нервоза, Радуловић је у првом нападу последњег дела предност од два поготка. Бранила се Србија сјајно, Мишовић био поново одличан. Све је решио лукавим ударцем капитен Бранковић. Јурити три гола против овакве Србије за 3,42 је ипак немогућа мисија. Смањили су истима Италијани, у последњем минуту кренули су и са голманом у напад. Коцкање се није исплатило. Србија је освојила лопту, кренула у контру коју је са пола терена параболом завршио капитен Бранковић. Фереро је поставио коначан резултат када је Србија већ почела да слави.

Владимир Мишовић

Владимир Мишовић је проглашен за најбољег голмана Светског првенства, док је за најбољег играча Светског првенства проглашен Марко Радуловић.

Вук Милојевић
Марко Радовић

Спортско друштво честита Ватерполо савезу Србије, српским репрезентативцима, стручном штабу, а посебно нашим Владимиру, Вуку и Марку на фантастичном резултату и жели пуно среће и успеха у наставку каријера.

Србија – Италија 10:8 (3:3, 1:1, 3:2, 3:2)

Судије: Мишковић (Црна Гора) и Ортега (Шпанија). Искључења: Србија 18, Италија 14

СРБИЈА: Мишовић (9 одбрана), Бранковић 2, Станојевић 2, Пљеванчић 1, Гак, Митровић, Радуловић 2, Милојевић, Мартиновић 1, Јакшић, Гавриловић 1, Радовић 1, Танасијевић. Савезни тренер: Стевановић.

ИТАЛИЈА: Да Ролд, Калдиери, Младосич 2, Ђаназа, Кондеми, Тартаро, Кондеми, Очионе 1, Грата 2, Фереро 3, Пачалиев, Парела, Спинели (13 одбрана). Савезни тренер: Анђелини.

Претходни текстДошљак: Желимо да будемо неосвојива тврђава
Следећи текстСташа и Никола прваци Балкана, Стефан вицешампион