Родићевих и Гобељићевих 150

36

Милан Родић и Марко Гобељић су недавно одиграли јубиларну 150. утакмицу у црвено-белом дресу. Леви бек нашег тима је 150. пут за Црвену звезду наступио против Спартака у утакмици трећег кола Суперлиге Србије, док је Гобељић већ у следећем колу против Напретка забележио јубиларни 150. меч. Дефанзивци нашег тима су се на тај начин још једном златним словима уписали у историју Црвене звезде.

Родић је дебитовао за Црвену звезду 17. јула 2017. године у победи нашег тима од 2:0 против Спарте из Прага у оквиру квалификација за Лигу Европе и већ тада наговестио да се ради о сјајном појачању. За више од четири године проведене у клубу, момак рођен у Дрвару, је био незаменљива карика у игри Звезде, како у ери Владана Милојевића, тако и под тренерском палицом Дејана Станковића. Својим центаршутевима и убацивањем из другог плана забележио је 15 асистенција, а сигурно ће „Делије“ памтити утакмицу против Јанг Бојса када се наш тим други пут узастопно пласирао у Лигу шампиона када је управо леви бек нашег тима учествовао у акцији за погодак Алексе Вукановића и радост 55. 000 навијача на трибинама стадиона „Рајко Митић“. Укупно је постигао пет голова у Црвеној звезди, два пута је погађао против Спартака, док се једном уписао у стрелце против Вождовца, Радничког из Ниша и Новог Пазара.

Повремени репрезентативац Србије је освојио четири титуле и један пехар Купа Србије, а два пута је играо у Лиги шампиона, као и у Лиги Европе где је два пута успео да избори нокаут фазу овог такмичења. На мечевима у најелитнијем европском такмичењу је више пута показао колико значи за игру нашег тима, а своју форму из претходних година је наставио ове сезоне где је већ забележио једну асистенцију на утакмици против Каирата. Као један од искуснијих играча у екипи носио је капитенску траку прошле сезоне на мечевима против Радника, Инђије и Златибора, што је само показатељ колико поверење има Дејан Станковић у левог бека нашег тима. Поред одличне дефанзиве, Родић у тандему са Иванићем и Катаијем по левом боку представља један од најјачих адута нашег тима када је у питању офанзива.

Марко Гобељић је 9. јуна 2017. године потписао за Црвену звезду, стигавши из крушевачког Напретка са епитетом једног од најбољих фудбалера Суперлиге и том приликом се обавезао на трогодишњу верност нашем клубу. За црвено-беле је дебитовао у мечу против Флоријане 6. јула 2017. године, у првом колу квалификација за Лигу Европе, у коју се наш клуб касније и пласирао. Први гол у Црвеној звезди постигао је 29. новембра 2017. године у убедљивој победи нашег клуба над Радником из Сурдулице (5:0). У међувремену је сјајним партијама у Лиги шампиона, Лиги Европе, као и свим домаћим такмичењима скренуо пажњу на себе па је добијао позив и за репрезентативни дрес Србије.

Гобељић је познат као универзални фудбалер који може да покрије велики број позиција, у нашем дресу играо је претежно на бековским позицијама, а није му страно ни наступање у везном реду. Навијачи Црвене звезде ће без сумње памтити гол који је постигао на стадиону „Рајко Митић“ против Пари Сен Жермена. Управо на том мечу је Гобељић постигао свој први гол у Лиги шампиона, савладавши легендарног чувара мреже Буфона на радост преко 50 хиљада навијача. Као и Родић и десни бек нашег тима је освојио четири титуле и један пехар Купа Србије. Поред тога два пута је играо групну фазу Лиге шампиона и Лиге Европе. У црвено-белом дресу је постигао девет голова и уписао 19 асистенција. Гобељић је био важан шраф у тиму Владана Милојевића, а сада под тренерском палицом Дејана Станковића успешно корача ка новим успесима и сјајним резултатима уз статус заменика капитена.

Претходни текстДобрић: Идемо тренинг по тренинг, дан по дан
Следећи текстЗлатко Дошљак нови спортски директор БК Црвена звезда