Златко Дошљак нови спортски директор БК Црвена звезда

937

Након избора Владана Микетића за новог председника Боксерског клуба Црвена звезда, за спортског директора је изабран Златко Дошљак, некадашњи неустрашиви шампион и капитен црвено-белих.

Микетић и Дошљак су на Златибору обишли екипу пред наредни меч Регионалне лиге против Радника у Бијељини почетком септембра, а састали су се и са председником БС Србије Ненадом Боровчанином.

Током сусрета са Боровчанином, Микетић и Дошљак су истакли да Црвена звезда у наредном периоду жели да буде перјаница српског бокса и најбољи путоказ за друге клубове.

Презадовољни смо што се прослављени боксер, легендарни Златко Дошљак, ангажовао у клубу којем је доносио прегршт медаља, на место спортског директора и прикључио будућем победничком тиму. Као неко ко је учествовао у исписивању историје клуба и са искуством које је стекао у истом сматрам да ће помоћи тиму да савладамо све препреке и извучемо наш максимум. Чека нас тежак посао, свесни смо изазова, али тимски идемо заједно у савладавање препрека – истакао је Микетић.

Чланови управе су заједнички оценили, да се уз велику подршку државе бокс полако враћа на старе стазе успеха, а круна ће свакако бити одржавање Светског првенства у Београду ове године.

Указана ми је велика част од стране новоизабраног председника Боксерског клуба Црвена звезда Владана Никетића што сам предложен за спортског директора. Предлог сам са задовољством прихватио јер као бившем капитену клуба за мене је деловање и учествовање у његовом раду и напретку прави изазов – почео је Дошљак и додао:

План нам је да заједничким снагама водимо клуб до самог врха европског и међународног бокса и спремни смо да уложимо све потребне напоре да у томе и успемо. Циљ нам је да кроз образовни систем што више деце анимирамо да тренирају и буду у здравом окружењу које ће од њих градити пре свега добре људе и будуће шампионе. Наши дугорочни планови су да се БК Црвена звезда врати на ниво који и заслужује и да се у наредним годинама представимо у најбољем светлу на свим пољима. Такође, очекујемо и неизмерну подршку наших навијача Делија као и успостављање успешне сарадње са другим клубовима. Оно што је најважније је да су уз нас људи који воле овај клуб и знају како се за њега треба борити – закључио је нови спортски директор Златко Дошљак.

Дошљак је често и стручни консултат током ТВ преноса боксерских мечева, а занимљиво је да активно игра фудбал за ветеране Црвене звезде.

Претходни текстРодићевих и Гобељићевих 150
Следећи текстЦрвена звезда – ТСЦ 3:1 (1:1)