Црвена звезда – Напредак 1:0 (0:0)

40

Фудбалери Црвене звезде су савладали Напредак са 1:0 у оквиру четврог кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су нападали и стварали шансе током целог меча, а једини уједно и победоносни гол на мечу постигао је Милан Гајић.

Црвена звезда – Напредак 1:0 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Стрелац: Гајић у 77. минуту за Црвену звезду.

Судија: Ненад Минаковић.

Жути картони: Гајић (Црвена звезда), Ј. Маринковић, Н. Маринковић (Напредак).

Црвена звезда: Борјан, Бакајоко (од 61. Гобељић), Драговић, Дегенек, Гајић, Петровић, Николић (од 61. Иванић), Крстичић (од 79. Срнић), Фалко (од 66. Гаврић), Бен, Лазетић (од 61. Крстовић).

Резерве: Гордић, Панков, Ераковић, Гобељић, Станић, Иванић, Канга, Срнић, Вукановић, Гаврић, Крстовић.

Напредак: Шуљагић, Јовановић, Ј. Маринковић, Кочић, Мршић, Томић, Спремо, Марјановић, Крстић (од 70. Лабан), Јовановић (од 46. Маринковић), Бачанин (од 46. Милошев).

Резерве: Јорданов, Зељанин, Лабан, Дабић, Котлајић, Н. Маринковић, Ђековић, Милошев, Рашковић, Иванић, Ћуковић.

Од првог минута Црвена звезда је кренула офанзивно, Бен се сјајно убацио иза леђа дефанзивне линије гостију, затим је одлично прихватио лопту, али је шутирао право у Шуљагића. Само два минута касније Дегенек је био највиши у шеснаестерцу ривала после ударца из угла, међутим шутирао је главом преко гола. Играо се седми минут када је Гајић упутио одличан центаршут са леве стране, а Фалко налетео на лопту и шутирао снажно главом, али је голман Напретка био на месту и уз мање проблеме успешно зауставио покушај нашег крилног нападача. Поново су запретили црвено-бели после корнера у 16. минуту, Фалко је центирао на другу стативу, а Лазетић покушао главом, међутим фалило је јачине у ударцу младог нападача.

Прекиди су наставили да буду једно од најопаснијих адута нашег тима на овом мечу, овог пута у 20. минуту покушао је Драговић главом после одлично изведеног корнера Фалка, али нажалост лопта је отишла тик поред леве стативе гола гостију. Одмах у следећем нападу Петровић је опробао свој разоран ударац са тридесетак метара, лопта је одскочила незгодно испред Шуљагића који је био приморан да је скрене у корнер. Покушао је и Крстичић ударцем са дистанце у 26. минуту, иако је то био јак шут наш везни фудбалер није успео да погоди оквир гола ривала. У 35. минуту поново је наш тим запретио преко ударца из угла. У главној улози су били Фалко и Драговић, а након ударца високог штопера лопта је ишла у оквир гола, међутим са гол линије лопту је избацио Спремо. Само два минута касније Фалко је центрирао из слободног ударца, а Крстичић шутирао снажно преко гола после гужве у казненом простору Напретка. До краја првог полувремена Звезда је нападала гол гостију из Крушевца, али се резултат није мењао.

На самом старту другог полувремена покушао је Бен са ивице казненог простора, али је лопта закачила једног од дефанзиваца Напретка и завршила у корнеру. Играо се 50. минут када је Фалко нанизао неколико противничких играча, а затим снажно шутирао са двадесетак метара, али нажалост фалило је среће италијанском интернационалцу да постигне погодак. Поново је Фалко био најопаснији по гол Крушевљана у 54. минуту када је шутирао из слободног ударца, иако је веома прецизно гађао лопта је завршила преко гола. Само минут касније веома снажан ударац упутио Петровић, после повратног паса Крстичића, а Шуљагић је крајњим напорима зауставио покушај нашег везног фудбалера. Наставили су црвено-бели да притискају гол гостију, у следећем нападу Бакајоко је прошао по десном боку и центрирао на прву стативу, али је испред Лазетића у последњем тренутку уклизао Мршић и избацио лопту у корнер.

Троструку измену извршио је Дејан Станковић у 61. минуту, у игру су ушли Мирко Иванић, Никола Крстовић и Марко Гобељић, а терен су напустили Вељко Николић, Марко Лазетић и Аксел Бакајоко. Покушао је Бен у 65. минуту из слободног ударца, али није био прецизан. Наставио је са променама Станковић па се на терену нашао Жељко Гаврић, а игру је напустио веома запажен на овом сусрету Филипо Фалко. Велику шансу имао је Крстовић у 68. минуту када је шутирао из непосредне близине, после одличног додавања Иванића, али је Шуљагић добро скратио угао и зауставио покушај младог нападача нашег тима. Притисак црвено-белих се исплатио у 77. минуту, Бен је упутио сјајан центаршут на другу стативу са ивице казненог простора, а Гајић се одлично појавио из другог плана и закуцао главом лопту у мрежу са вођство Црвене звезде. Последњу измену на овом сусрету извршио је Дејан Станковић, шансу је добио Славољуб Срнић, а терен је напустио Ненад Крстичић. Покушао је Иванић из слободног ударца у 88. минуту, али је лопта закачила живи зид и прошла тик поред десне стативе гола гостију из Крушевца. У надокани времена шутирао је Гаврић после одличног дриблинга, међутим мало је недостајало младом крилном нападачу да погоди даљи угао гола Шуљагића. Наш тим је до послењег звиждука одиграо веома мирно и на тај начин забележио нова три бода у домаћем шампионату. Наредни дуел Црвена звезда ће играти у уторак од 19 часова када ће гостовати у Молдавији против Шерифа у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

Претходни текстИванићевић и Кангиних 100
Следећи текстСтанковић: Видело се да можемо да рачунамо на 25 играча