Иванићевић и Кангиних 100

34

Мирко Иванић и Гелор Канга су недавно одиграли јубиларну 100. утакмицу у црвено-белом дресу. Иванић је троцифрен број наступа забележио на утакмици против Младости из Лучана, док је Канги то пошло за руком у првој утакмици другог кола квалификација за Лигу шампиона коју је наш тим одиграо против Каирата на стадиону “Рајко Митић”. Везни играчи нашег тима су се на тај начин уписали златним словима у историју нашег клуба и налазе се међу десет тренутних играча Црвене звезде који имају троцифрен број утакмица.

Иванић је за Црвену звезду дебитовао 16. фебруара 2019. у победи Црвене звезде против Војводине када је у игру ушао уместо Вељка Симића. Наш тим је славио убедљиво на том мечу, а Мирко Иванић је могао тада први пут да осети песму са трибина навијача Црвене звезде. У црвено-белом дресу је одиграо укупно 103 утакмице, постигао 29 голова уз 22 асистенције. У претходној сезони под тренерском палицом Дејана Станковића је дао 16 голова у Суперлиги Србије и освојио награду „Бора Костић“ која се додељује најбољем стрелцу Црвене звезде на крају сезоне. У Звезди је за непуне три године освојио четири трофеја. Три пута је подигао пехар националног првенства, док је прошле сезоне освојио дуплу круну. Такође, играо је у Лиги шампиона у сезони 2019/20 када је тренер био Владан Милојевић, док је претходне са Звездом играо у Лиги Европе где је забележио три асистенције, а у шеснаестини финала овог такмичења против Милана је одиграо једну од најбољих партија носећи дрес свог вољеног тима. На почетку ове сезоне се већ три пута уписао у стрелце, што је само наговештај да офанзивни везни фудбалер наставља своју форму из претходне сезоне, а сигурни смо да ће сви навијачи памтити његов погодак главом у 164. вечитом дербију.

Гелор Канга је дебитовао за Црвену звезду 12. јула 2016. године против Валете у победи нашег тима на Малти у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Већ се на том мечу могло приметити да се ради о играчу са готово перфектним прегледом игре, а томе сведочи и асистенција Габонца на том мечу. Носећи дрес Црвене звезде Канга је одиграо 102 меча, уписао 34 асистенције и постигао 21 гол. Био је један од главних протагониста при уласку нашег тима у Лигу Европе 2017. године после десет година, а навијачи ће сигурно памтити његове невероватне голове против Спарте из Прага и Краснодара, као и гол у вечитом дербију у сезони 2016/17. После две године играња у Чешкој, Канга се вратио у свој вољени клуб и одмах показао да ће бити велико појачање за тим Дејана Станковића. Успео је са Звездом да се поново пласира у Лигу Европе, као и да освоји дуплу круну. И на почетку ове такмичарске године Канга је незаменљиви шраф у машинерији Црвене звезде, а искусни везни фудбалер поред својих голова и асистенција диктира темпо игре нашег тима.

Претходни текстНајсавременије методе мерења кондиције Звездиних играча
Следећи текстЦрвена звезда – Напредак 1:0 (0:0)