ИН МЕМОРИАМ: Мирослав Лазански

57

Актуелни амбасадор Србије у Русији, просављени писац, новинар, војнополитички аналитичар и велики навијач Црвене звезде – Мирослав Лазански, преминуо је данас у 71. години живота.

Лазански је рођен 18. септембра 1950. године у Карловцу, где је завршио основну школу. Средњу стручну спрему стекао је у Требињу, а Правни факултет је завршио у Загребу.

У Београд се преселио 1991. године и почео да пише за дневни лист Политика. Осим тога, писао је и за листове Политика експрес, НИН, Вечерње новости, Старт, Катимерини, Дајмонд викли и Секјуритаријан.

Написао је седам књига и аутор је десетак телевизијских серијала.

Извештавао је из ратова у Авганистану, Бејруту, Чеченији, Заиру, Либану, из ирачко-иранског сукоба, током операције Пустињска олуја, за време рата у Босни и Херцеговини, Словенији, Косову и Метохији, Либији.

Именован је за амбасадора Србије у Москви у јулу 2019. године, а исте године добио је награду града Београда за новинарство.

Лазански није крио да су му црвено-беле боје у срцу. Често је у јавним наступима говорио похвално о клубу за који навија и истицао да је Црвена звезда симбол и стуб српства.

Нека му је вечна слава!

Претходни текстЂурић продужио уговор до 2025.
Следећи текстЗвезда зна после 1:1