Црвена звезда – Шериф 1:1 (1:1)

59

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали (1:1) на стадиону „Рајко Митић“ против молдавског Шерифа у оквиру прве утакмице трећег кола квалификација за Лигу Шампиона. Изабраници Дејана Станковића су имали теренску иницијативу током читавог меча, а једини погодак за наш тим постигао је Луис Диони.

Црвена звезда – Шериф 1:1 (1:1)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 24.433.

Стрелци: Диони у 45. минуту за Црвену звезду, а Кастањеда у 33. минуту за Шериф.

Судија: Овидију Хатеган (Румунија).

Жути картони: Саного, Канга, Крстичић, Иванић (Црвена звезда), Кастањада, Кристијано, Дуланто, Бизјак (Шериф).

Црвени картон: Канга (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Панков, Драговић, Родић, Саного (од 68. Крстичић), Канга, Иванић, Фалко (од 76. Бен), Катаи, Диони (од 55. Крстичић).

Резерве: Поповић, Гајић, Дегенек, Ераковић, Крстичић, Николић, Бен, Срнић, Бакајоко, Лазетић, Крстовић.

Шериф: Атанасладис, Џулијен, Дуланто, Арболеда, Кристијано (од 75. Костанца), Адо, Коловис, Тил, Траоре, Кастањеда (од 75. Бизјак), Јансан.

Резерве: Челадник, Пасченко, Петро, Радељић, Белоусов, Бизјак, Костанца, Запата.

Првих десет минута утакмице прошло је без много шанси, углавном се играло на средини терена са доста дуела, а највише се у редовима нашег тима истакао Мирко Иванић који је правио проблеме одбрани гостујућег тима. Велику шансу имали су фудбалери Шерифа после ударца из угла у 11. минуту, али Арболеда није био прецизан главом. У следећем нападу Катаи и Иванић су одиграли сјајан дупли пас, а потом је Звездина „десетка“ изашла у ситуацију „један на један“ са голманом Шерифа, али је Атанасладис добро истрчао, „скратио угао“ и онемогућио нашем нападачу да упути ударац према голу. Шутирао је Фалко у 15. минуту са ивице казненог простора из полуволеј ударца, али није успео да погоди оквир гола. Само минут касније, Канга је опробао свој разоран ударац са велике дистанце, али је голман тима из Тираспоља био на месту.

Наставила је Црвена звезда да притиска гол Шерифа, па се и Диони нашао у изгледној прилици, међутим, није захватио лопту како је желео. Играо се 20. минут када је Родић упутио оштар центаршут у казнени простор према Дионију који је атрактивно „штиклом“ покушао да постигне погодак, међутим лопта се одбила од дефанзивца Шерифа до Катаија који је шутирао из прве, али су гости успели да се одбране и отклоне опасност. Играо се 29. минут када је Канга упутио центаршут са десне стране, а Диони био највиши у шеснаестерцу гостију између двојице фудбалера у жутим дресовима, на жалост лопта закачила дефанзивца Шерифа и завршила у корнеру. Упрскос иницијативи нашег тима гости су повели у 33. минуту голом Кастењеда из слободног ударца. У 41. минуту Канга је шутирао одлично са 20 метара, после повратног додавања Дионинија, али је Атансладис врховима прстију успео да скрене ударац нашег везног фудбалера у корнер, после чега је Панков покушао главом, али није био прецизан. Наставила је Црвена звезда да напада гол ривала, а притисак наших фудбалера се исплатио у 45. минуту. Канга је упутио одличан центаршут са левог бока, а после лоше реакције голмана и дефанзиваца тима из Тираспоља најбоље се снашао Диони и затресао мрежу ривала за изједначење и коначан резултат након првих 45. минута.

Офанзивно су кренули изабраници Дејана Станковића у наставку меча, а први је запретио Фалко у два наврата у 48. и 52. минуту када је гађао у голама и преко гола, али били су то опасни ударци нашег крилног нападача. Прву измену извршио је Дејан Станковић у 55. минуту, у игру је ушао Никола Крстовић, а терен је напустио стрелац гола за наш тим Луис Диони. Црвена звезда је остала са играчем мање у 58. минуту када је искључен Канга због другог жутог картона. Иако су црвено-бели остали са десеторицом играча на терену, наш тим је наставио да напада и прети голу ривала, а највише преко веома расположеног Фалка који је константно задавао муке одбрани гостујуће екипе. Наставио је Станковић да мења па се на терену нашао Ненад Крстовић, а игру је напустио Секу Саного.

Иванић се у 67. минуту дриблингом ослободио чувара и ушао у казнени простор, а затим шутирао снажно лево искоса, а Атанасладис је крајњим напорима зауставио ударац Звездиног везног фудбалера. После ударца из угла Панков је поново био највиши у шеснаестерцу Шерифа, али је његов ударац главом на гол линији зауставио штопер гостију Дуланто. У 73. минуту Гобељић је шутирао веома снажно са друге стативе, после центаршута Родића, али је недостајало среће да наш борбени дефанзивац постигне погодак. Трећу измену Дејан Станковић је извршио у 76. минуту када је Ел Фарду Бен заменио веома запаженог Филипа Фалка. У завршници меча покушао је Бен ударцем са дистанце, али се реузултат није мењао. Реванш утакмица трећег кола квалификација за најелитније европско такмичење нас очекује следећег уторка у Тираспољу.

Претходни текстБењамин Даца треће појачање одбојкаша
Следећи текстСтанковић: Није драма, верујем у играче