Бењамин Даца треће појачање одбојкаша

30

Средњи блокер Бењамин Даца употпунио је блокерску линију Црвене звезде. Даца је трећи играч који је у овом прелазном року задужио црвено-бели дрес и на распологању је тренеру Игору Жакићу за изазове у наредној сезони.

Бењамин је рођен 23.јуна 1994. године у Новом Пазару, где је и поникао, и са пуно успеха наступао за матични клуб. Био је део екипе која је освојила два Купа Србије и један Суперкуп и искристалисао се као један од најбољих средњих блокера домаћег шампионата.

Протеклог лета 203 центиметара високи “средњак” појачао је екипу Плеси Робансона и учествовао у историјском резултату клуба из предграђа Париза. Робансон је освојио Лигу Б, другу лигу Француске, и у наредној сезони биће део елите једне од најјачих европских лига.

Даца ће чинити бедем на мрежи заједно са Чедомиром Станковићем и Стефаном Фетом. Пре Даце у клуб су стигли техничар Милош Арсеноски и примач Андреј Ристић, док су уговоре продужили дугогодишњи либеро Предраг Јевтић и управо средњи блокер и нови капитен, Чедомир Станковић.

Три месеца сам био у контакту са генералним директором Николом Росићем, контактирао ме је при крају сезоне у Француској, и моја је жеља била да се придружим Звезди. Причали смо, чекао сам и понуде из иностранства, али Звезда је велико име нашег спорта, одбојке посебно. И тренер Игор Жакић и нова управа, енергија, то ми је било занимљиво, наравно, амбиције су нам се поклопиле. Примамљиво ми је када екипа треба да се врати на врх, да се освајају трофеји, када се доказује. Договорили смо се и одлучио сам да дођем у Звезду.

Екипу су напустили коректор Лазар Додић, средњи блокер Марко Синђелић (Барком Кажани, Украјина), техничар Немања Стефановић (Карађорђе, Топола) и примач Вања Еремић (Млади Радник).

Претходни текстИ одбојкаши у погону
Следећи текстЦрвена звезда – Шериф 1:1 (1:1)