Станковић: Није драма, верујем у играче

49

Ремизирали су фудбалери Црвене звезде у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона у мечу са молдавским Шерифом (1:1), а утиске после сусрета изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Слабо смо реаговали на друге лопте, а то је оно што нас је красило против Каирата и што смо причали о томе да ће с њихове стране бити. Није проблем добити дуел у ваздуху и освојити лопту као дефанзивац, али било је много пасова иза одбране. Противник нам је секао иницијативу, али од постигнутог гола је то било у реду, поправили смо се у том сегменту. Почели смо да одузимамо лопте, „спустили“ противника, изједначили и ушли добро у друго полувреме, али смо на наш корнер добили црвени картон. Више од пола сата смо играли са играчем мање, да смо остали егал на терену по бројности – ко зна шта би било. Створили смо пар прилика, али ово је крај полувремена двомеча. Сада је битно да се одморимо, иако нас већ у петак чека утакмица. Верујем у моје играче. Квалитет и снагу имамо. Једино што замерам данас је та агресивност на другу лопту – почео је Станковић.

Говорио је и о црвеном картону који је Канга добио у 58. минуту меча.

– Фудбал је чудо. Да сам знао да ће да добије црвени, заменио бих га на полувремену, као што сам то урадио са Саногом када је стартовао у другом полувремену и направио прекршај. Реаговали смо одмах. Не желим да сваљујем кривицу ни на кога. Не ваља екипу оставити са играчем мање на терену, али можда сам и ја могао да предвидим шта ће да се деси и да оставим Кангу у свлачионици. Нисам видовит. Фаул код гола је био мало исхитрен, а опет нисам видео ни да је Канга био близу другог жутог картона.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на састав који је извео на терен.

– Научио сам и као играч и као тренер да је најбољи онај ко не игра. Ако није Дегенек, онда је то Павков, ако није он, прича се о Канги, па о бонусима, па о новим бонусима. То је као хрчак који трчи у круг. Идемо даље, не видим никакву драму. Било би лакше да смо добили, али ево, не важи гол у гостима, да је правило остало на снази, било би нам теже. Понављам – верујем у моје играче.

Говорио је Станковић и томе због чега је заменио Дионија.

– Не могу да оставим на терену неког 90 минута, ако нема енергије за то. Играмо са оним што имамо и гледамо да будемо максимално спремни. Сигуран сам да ће се Диони подићи, треба нам његов помоћ, ево и вечерас је дао гол. Можда није било како смо очекивали, али испунио је оно што се тражило од њега. Могао је боље у пољу, да се дуже задржи лопта. Имамо екипу и тим, видели сте да смо и са играчем мање, као лавови, заједно са публиком која је гурала и стала иза нас – нападали. Лепо је победити на Маракани пред оваквим амбијентом, али шта је ту је. Чека нас реванш, шансе су 50-50.

Говорио је шеф стручног штаба и о квалитету екипе Шерифа.

– Нису нас ничим изненадили. Имају таленат, свако појединачно, као и  брзину. Ако не стојимо близу и немамо реакцију на ту другу лопту, они момци знају да играју. Не долази се случајно у трећи круг квалификација за Лигу шампиона. Нема лаких поена, идемо даље. Ако хоћемо да играмо Лигу шампиона не може све да буде мед и млеко, морамо да се боримо и намучимо, а онда уједно да све буде слађе.

Истакао је Станковић да је изузетно задовољан како је екипа изгледала када после црвеног картона Канге.

– На то сам поносан, да можемо да испарирамо, имамо снaге. Момци су храбри, са десет играча су морали да обављају и по три посла на терену. Одушевљен сам њиховом храброшћу и менталитетом и тиме да иду даље, не посустају и да се боре до последњег тренутка. Можда смо могли у једном тренутку и да примимо гол, било је пар контри, али нисмо стали, то нас гура напред, тај однос и знам да ћемо урадити све да прођемо даље. 

Говорио је шеф стручног штаба и о могућем крајњем резултату утакмице да није дошло до искључења Канге.

– Не могу да се бавим шта би било кад би било, али како је утакмица текла и како смо ушли у друго полувреме, померили равнотежу на њихову половину, вероватно би можда исход био другачији, али не могу то да знам. Нема места драми, идемо даље – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Шериф 1:1 (1:1)
Следећи текстЦене улазница за Напредак