Недостатак искуства узело данак

54

Млада Ања Обрадовић кроз континенталну квоту, врхунским резултатима на међународној такмичарској сцени, изборила је учешће на највећој спортском догађају на планети, 32. Летњим Олимпијским играма.

У категорији до 63 килограма, вољом жреба, Ањина прва противница је била трофејна такмичарка, искусна 31. годишња Холанђанска Јул Франсен. У првом дуелу са Холанђанком у Нипон Будокану, наша Ања Обрадовић на жалост платила је цех неискуству. Јул Франсен је то знала да казни и избори пролазак у даљи ток такмичења у коме се борила за бронзано олимпијско одличје.

Ања Обрадовић је део трофејне младе генерације српских такмичарки које од кадетских дана освајају одличја на међународној спортској сцени и на најбољи начин представљају нашу земљу.

Да подсетимо само да је Ања Обрадовић до сада освојиле четири светске медаље од којих кадетску, две јуниорске и последњу у овом низу за сада, сениорску на Светском првенству у Будимпешти Обардовићева, некадашња јуниорска вице-шампионка света, освајањем бронзе на сениорском СП у Мађарској, придружила се легендарној Мари Ковачевић, која је 2003. на СП у Осаки такође освојила треће место у апсолутној категорији.

Учешће на Олимпијским игарма у Токију свакако је веома вредно искуство а имајући у виду све досадашње резултате на међународној сцени, Ања Обрадовић је свакако наша нада за Олимпијске игре у Паризу од које на овом такмичењу сасвим сигурно очекујемо и медаљу.

Претходни текстОбавештење пред Каират
Следећи текстКривокапић: Да у среду буде као 2002.