Охи у Звезди од јануара 2022.

95

Црвена звезда је потписала уговор са Охијем Омојиужанфом на три године, а нападач ће члан нашег клуба постати у јануару 2022. године.

Наш клуб је искористио чињеницу да Охију уговор са Молдеом истиче за шест месеци, па је већ сада парафирана сарадња са њим и он ће у наш клуб доћи без обештећења.

Охи је ове сезоне један од најквалитетнијих фудбалера норвешког првенства, о чему говори податак да је убедљиво први стрелац лиге, јер је на 11 мечева постигао 13 голова. Незаустављив и способан да из готово сваке позиције постигне погодак, нема сумње да ће представљати право појачање за наш тим.

Охи је рођен 10. јануара 1994. године у Ослу. Прошао је све млађе категорије репрезентације Норвешке, а 2017. године дебитовао је и за А тим. Фудбалски се школовао у млађим категоријама Хомлије, а афирмацију је потом стицао у: Лилесторму (95 утакмице и 12 голова), Јерву (35 утакмица и 18 голова), Стабеку (100 утакмица и 38 голова). У потпуности је пажњу на себе скренуо у Молдеу у ком је до данашњег дана на 84 меча постигао 46 погодака.

Претходни текстБабић: Знам своје задатке
Следећи текстДесети тренинг у Аустрији – Сјајни резултати на тесту издржљивости