Синанчевићу злато на 74. Првенству Балкана

51

Најбољи сениори Балкана за најуспешније у 2021. години борили су се у Србији. Домаћини су се као никада раније потрудили око амбијанта, па је ове године стадион у Смедереву био смештен у трвђави из петнаестог века.

Састав репрезетације Србије био је нешто измењен у односу на прошлонедељни Куп Европе на Кипру. Међутим, сви атлетичари Црвене звезде који су тамо наступили били су позвани и на шампионат Балкана.

Златну медаљу, рекорд шампионата и још једну титулу у својим бацачким рукама има Армин Синанчевић, који је победоноси хитац постигао у последњој серији бацивши куглу 21.50 метар. Форма која даје велика очекивања на Олимпијским играма у Токију, које почињу за мање од месец дана.

Првог дана такмичења Милана Тирнанић је наступила на 100 метара и у полуфиналу истрчала 11.74 секунди. У својој квалификационој групи Милана је била трећа, а за улазак у финале недостајало јој је мало спортске среће, јер су улазиле две првопласиране и још две такмичарке по резулату.

До 11. позиције дошла је Тијана Јапунџић на 400 метара, која је истрчала 56.74 секунди. У својој групи заузела је четврту позицију.

Пето место у трци на 400 метара препоне освојио је Милош Марковић са 53.5 секунди.

Сребрну медаљу на 4×100 метара репрезетација Србије освојила је у саставу Ања Лукић, Ивана Илић, Тамара Милутиновић и Милана Тирнанић са 45.58 секунди.

Сениори су били пети у саставу Алекса Кијановић, Михајло Мандић, Бошко Кијановић и Стефан Михајлов са 40.98 секунди.

Други дан Првенства Балкана

Другој дана у појединачним дисциплинама наступила је само Александра Ивановић у бацању кладива. Она је са даљином од 56.54 заузела седму позицију.

Штафета 4×400 метара била је трећа у женској, а четврта у мушкој конкуренцији. Тијана Јапунџић трчала је четврту код сениорки. Док су за мушку наступала чак три Звездина атлетичара, Милош Марковић, Милош Радојковић и Иван Марковић.

Честитамо свим репрезентативцима и желимо им пуно успеха и добру припрему за предстојеће Екипно првенство Србије које нас очекује за викенд.

Претходни текстНиколић: Једва чекам пуну „Маракану“
Следећи текстЗвезда донирала дресове Вележу