Омладинци освојили Куп пријатељства

36

Јуниори Црвене звезде освојили су престижни регионални омладински турнир „Куп пријатељства 2021“, који се одржао на Златибору. Изабраници Марка Неђића савладали су у финалу загребачки Динамо резултатом 2:0, а стрелци су били Никола Кнежевић и Мирко Николашевић.

Црвена звезда је до тријумфа на овом реномираном такмичењу стигла веома сигурном и лепршавом игром. У групи су забележили две убедљиве победе – најпре против Титограда 4:0. Троструки стрелац био је Александар Кахвић, а једном се уписао Никола Кнежевић. Уследила је нова рутинска победа против Жељезничара од 3:0. Поново је распуцан био Кахвић који је два пута матирао голмана „плавих“ из Сарајева, а један гол био је дело Игњата Брајића.

У четвртфиналу, противник црвено-белих била је Слобода из Тузле, а наши омладинци су славили са 3:0 и пласирали се у полуфинале. Голове су постигли поново Кахвић, Матеја Бачанин и Мирко Николашевић. Пут до финала водио је преко Жељезничара, кога су Неђићеви пулени већ једном победили. И то су учинили опет, само што се мрежа Сарајлија овај пут „тресла“ седам пута. Двоструки стрелци били су Кахвић и Кнежевић, а по једном су погодили Марко Стојановић, Лука Бошковић и Игњат Брајић.

Финале против загребачког Динама, црвено-бели су решили релативно лако. Врло брзо, већ након шест минута, водили су са 2:0 головима Кнежевића и Николашевића и до краја меча ту предност нису испуштали, те су освојили пехар на овом изузетно квалитетном турниру, док је Александар Кахвић понео признање за најбољег стрелца постигавши осам голова.

Претходни текстАНГТ Ф8: Лоше прво полувреме донело пораз против Реала
Следећи текстРезиме Звездиних везњака