АНГТ Ф8: Лоше прво полувреме донело пораз против Реала

40

Јуниори Црвене звезде нису успели да се пласирају у финале завршнице у Валенсији пошто су у одлучујућем мечу поражени од вршњака Реала 83:71.

Након јучерашње победе над екипом Жалгириса, црвено-бели су тријумфом над “краљевским клубом” могли да обезбеде пласман у завршну утакмицу у “Ла Фонтети” али су већ након првог полувремена резултатски заостајали (54:28) па добро друго полувреме није могло да донесе потпуни преокрет.

У Звезди се са 17 поена истакао Филип Бранковић (осам скокова), Никола Топић је додао 14 и седам асистенција, док је 12 поена уписао Никола Шарановић (шест скокова). Победнички састав је са 22 поена предводио млади Словенац Урбан Клавзар, док је одличан са 18 поена и девет скокова био и Бугарин Константин Костадинов. Велику разлику је правио и Ели Ндиаје, који је сусрет окончао са дабл-дабл учинком од 18 поена и 16 скокова.

Екипа Реала је и надскакала црвено-беле (однос у скоковима 44-33) а у том сегмент озбиљну разлику направио је управо поменути НДиаје.

Црвена звезда: Топић 14, Гачић 7, Радаковић 5, Вудраговић 2, Михаиловић 5, Павловић, Шарановић 12, Вуковић 2, Матовић 5, Мишић, Радојевић 2, Бранковић 17;

Претходни текстРезиме Звездиних дефанзиваца
Следећи текстОмладинци освојили Куп пријатељства