Црвено-беле на корак од Суперлиге

82

Рукометашице Црвене звезде након преокрета у Петровцу на Млави савладале Слогу и дошле до вредних бодова у борби за пласман у Суперлигу – 32:28 (17:20).

Прво полувреме је припало екипи Слоге, која је боље ушла у утакмицу и брзо стекла вођство. Имала је домаћа екипа и шест голова разлике у 22.минуту (15:9), али су црвено-беле успеле да смање серијом 3:0 у голом Анђеле Гуџић оду на полувреме са три гола минуса – 20:17.

Три гола дефицита и једно полувреме времена за изабранице Весне Бојковић, које су биле суочене са поразом. И нису дозволиле изненађење. Заиграле су своју игру у другом полувремену и у 38.минуту стигле до изједначења, у серији од три везана гола (21:21), да би у наставку у новој серији до 45.минута стекли четири гола предности, коју су контролисали до краја и оствариле веома битну победу – 28:32.

Капитен Јована Ристић најефикаснија са 8 голова, по седам су постигле Анђела Гуџић и Тамара Петковић, Јелена Кострешевић 5.

Црвена звезда и Кикинда су изједначени на табели, али Кикинда је одиграла све утакмице. Победом у последњем колу, у четвртак у „Шумицама“, над екипом Срема, Црвена звезда ће се пласирати у Суперлигу.

СЛОГА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 28:32 (20:17)

Петровац на Млави, хала: СЦ „Петровац“. Без гледалацаСудије: Душан Петровић и Марко Јовановић (Рача). Искључења: Слога 10, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Слога 2(2), Црвена звезда 4(3).

СЛОГА: Матић, Гајић 3, Пантовић, Тасић, Вратоњић 4, Ђорђевић 4, Савић 2, Стојановић, Тодоровић 5, Дрпа 1, Милетић 6(2), К.Богосављевић, Радевић 4, Лукић 1. Тренер: Срђан Илић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јездић, Шашић, Петковић 7, Момчиловић 1, Ристић 8(2), Ђурковић 3, Ћорић, Јелић, Крћа, Ердељановић, Кунчер 2, Гуџић 7(2), Кострешевић 5(1), Андрић, Протић 1. Тренер: Весна Бојковић

Претходни текстЦрвено-беле без финала
Следећи текстДоминација Звезде у Купу