Звезда 25. пут победник Купа

70

Црвена звезда је победник националног купа 25.пут по реду. Црвено-бели су у финалу на стадиону „Рајко Митић“ савладали Партизан. Након 120 минута игре мреже су мировале, а изабраници Дејана Станковића славили су после бољег извођења једанаестераца са 4:3. Тиме су на сјајан начин крунисали сезону освајањем дупле круне, 11. у историји клуба.

Пут до трофеја водио је изабранике Дејана Станковића преко Златибора у шеснаестини финала 16.новембра прошле године који је савладан са 4:2. Утакмица је била феноменална и упркос вођству гостију на полувремену, наш тим је успео да направи преокрет и то у распону од шеснаест минута. На том мечу голове су постигли Мирко Иванић, Алекса Вукановић, Радован Панков и Андрија Радуловић.

Противник у осмини-финала Купа Србије био је Рад, где је Звезда гостовала на Бањици 18. децембра. Резултат је био 2:1 у корист тима Дејана Станковића, а пласман у наредну рунду донели су Срђан Спиридоновић и Никола Крстовић.

У четвртфиналу угостили смо екипу ИМТ-а са Новог Београда 30. марта на стадиону ,,Рајко Митић“. Меч је Црвена звезда решила у своју корист са три поготка у првом полувремену, када је постављен коначан резултат 3:0. Мрежу на овом сусрету затресли су Дијего Фалћинели, Александар Катаи и Филипо Фалко.

Пласман у финале обезбедили смо после тријумфа против Радника (2:1) у полуфиналу 21. априла, када смо у једном ,,тврдом“ мечу савладали противника головима Немање Милуновића и Дијега Фалћинелија.

Овогодишње финале против „вечитог ривала“ било је 38. по реду у националном купу, а пехар најмасовнијег домаћег такмичења пригрлили смо 25.пут.

На овај начин смо сезону окончали без пораза у домаћим оквирима освојивши 11. дуплу круну.

Претходни текстЦрвена зведа је освојила Куп Србије!
Следећи текстЈеданаеста дупла круна – 2021.