Једанаеста дупла круна – 2021.

250

Црвена звезда је на тријумфалан начин окончала незаборавну годину коју ће звездаши дуго памтити. Првенство је надмоћно освојено, без пораза, са 35 победа уз свега три ремија. Поред шампионата, црвено-бели су победом против „вечитог ривала“ пригрлили и трофеј националног купа, чиме су се 11. пут у клупској историји окитили дуплом круном.

Изабраници Дејана Станковића су на импресиван начин заокружили изузетно успешну сезону, у којој су потпуно доминирали домаћим оквирима.

Оборени су бројни рекорди у шампионату: освојено је 108 бодова, постигнуто 114 голова, а први пут су црвено-бели постали прваци државе без пораза. У националном купу уписане су четири сигурне победе на путу до финала у коме је савладан Партизан после бољег извођења једанаестераца. После 120 минута било је 0:0, а онда су прецизни са „креча“ били Милан Родић, Радован Панков, Вељко Николић и Никола Крстовић, док је Борјан зауставио ударце Јојића и Штулића, за дуплу круну која се чекала девет година, а коју су изабраници Дејана Станковића херојски успели да врате на Маракану.

Ово је фантастична сезона и фудбалска годину коју ће сви звездаши дуго памтити. Једна од најуспешнијих у нашој дугој историји.

Претходни текстЗвезда 25. пут победник Купа
Следећи текстНиколић: Дали смо све за дуплу круну