Радоњић и Лазић: У уторак нас очекује још тежа утакмица

49

Кошаркаши Црвене звезде након уводне победе у финалној серији АБА лиге, окрећу се другој утакмици која је на програму већ у уторак на истом месту у хали „Александар Николић“.

Други меч финала на програму је у уторак од 20.30 часова, па ће обе екипе имати само 48 часова да се освеже и припреме за други меч финала.

Црвено-бели у првој утакмици нису могли да рачунају на Марка Јагодића Куриџу и Корија Волдена, а одлука о наступу повређених играча у другој утакмици биће донета пред њен сам почетак.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: „Свесни смо да нас очекује још тежа утамица него оно коју смо одиграли у недељу. Очекујем још бољу Будућност, показали су велики квалитет и имамо огроман респект према њима. Акценат је на анализи и припреми за наредни меч у коме морамо бити енергетски на високом нивоу. Такође, концентрација у игри мора да буде адекватна значају меча. У прошлој утакмици је било добрих момената и добрих елемената, али и оних којима нисам задовољан у којима морамо бити бољи да би дошли до победе“, рекао је тренер црвено-белих и додао да је ситуација са повређеним играчима Коријем Волденом и Марком Јагодићем Курдиџом, без који је Црвена звезда играла ослабљена прву утакмицу, и даље неизвесна.

Ситуација са играчима који нису могли да наступе је таква да нисмо у прилици да доносимо одлуке, осим на сам дан утакмице“, закључио је Радоњић.

Бранко Лазић: „ Прву утакмицу смо већ архивирали и исте вечери се окренули даљим изазовима. Наредна је већ сутра, мало је времена за припрему и одмор, али сви знамо шта је улог и циљ за обе екипе. Знамо да нас у уторак очекује још тежи посао јер је Будућност само потврдила оно што знамо, а то је да се ради о одличној екипи. Нема много речи, знамо шта нас чека, знамо шта желимо, а зна се и пут до тог циља – огромна енергија, борба за сваку лопту, концентрација на највишем нивоу и чврстина су нешто што морамо да имамо у свакој утакмици ове финалне серије“, рекао је Бранко Лазић.

Након друге утакмице у Београду, серија се сели у Подгорицу, где ће утакмица број 3 бити одиграна у суботу у дворани „Морача“.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Чупићева зачарана мрежа
Следећи текстЗвездини бисери – Омладинци освојили титулу