Шљивићеве мајсторије за победу кадета

279

Кадети Црвене звезде савладали су екипу Рада резултатом 4:1. Изабраници Николе Митића су током већег дела меча имали иницијативу, диктирали темпо и заслужено стигли до сигурне победе. Двоструки стрелац био је Јован Шљивић, а по једном су погодили Давор Ракић и Матеја Бубањ.

Црвена звезда – Рад 4:1 (1:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Милош Живановић.

Стрелци: Шљивић у 3. и 74, Ракић у 52. (из једанаестерца) и Бубањ у 90.минуту за Црвену звезду, а Поповић у 48. минуту за Рад.

Жути картони: Марић (Црвена звезда), Милин, Константинов, Стевановић (Рад)

Црвени картон: С. Рупар (Рад)

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Недељковић, Марић (од 77. Граоња), Лечић, Вукичевић, Видојевић, Николашевић (од 75. Мајсторовић), Лолић (од 67. Милосавић), Ракић, Шљивић, Бубањ.

Рад: Наранчић, С. Рупар, Константинов, Стевановић (од 79. Недељковић), Милин, А. Рупар (од 58. Величковић), Вујовић (од 88. Вуловић), Радовановић (од 46. Јовановић), Поповић, Петровић (од 51. Ненадовић), Милић.

Кадети Црвене звезде кренули су нападачки од самог старта. Прва прилика догодила се већ у трећем минуту када је Лолић шутирао преко гола. Само 40-ак секунди касније, црвено-бели су повели. Шљивић је комбиновао по левој страни и „пуцао“ са ивице шеснаестерца у десни угао Радовог гола и Наранчић је био немоћан – 1:0. Након првог гола, темпо игре је спласнуо, те се играло углавном између два шеснаестерца. У 18.минуту нова шанса за црвено-беле. Рупар је погрешио у додавању, Николашевић је одлично искористио, али је његов ударац отишао поред гола. Четири минута доцније поново узбуђење пред голом гостију. Лечић је послао сјајну дугу лопту ка Ракићу, али наш нападач није успео добро да је захвати. Рад је први пут запретио у 28.минуту из слободног ударца. Поповић је покушао, али преко пречке. Шљивић је у 38.минуту оборен на ивици казненог простора. Лолић је изванредно извео прекид, али је Наранчић избио лопту у корнер. Наставила је Црвена звезда да диктира темпо, а у 41.минуту Николашевић је изврсно шутирао са више од 20 метара, али је лопта прохујала преко гола. То је била уједно и последња изгледна шанса за гол у првом полувремену.

У првом минуту наставка, пулени Николе Митића су запретили преко Бубња, али је његов шут изблокирао Милин. У 48. минуту Рад је изједначио. Поповић је изашао сам испред Миладиновића и погодио мрежу – 1:1. Примљени погодак није обесхрабрио црвено-беле. Само четири минута касније вратили су предност. Шљивић је оштро шутирао, лопта је погодила Константинова у руку и судија Живановић је досудио једанаестерац. Сигуран извођач био је Давор Ракић – 2:1. У 63.минуту Вујовић је шутирао са 18 метара, али је Јован Миладиновић сјајном парадом сачувао гол. Три минута касније, Марић је прошао по боку, упутио лопту ка ивици шеснаестерца где се налазио Ракић, који је шутирао поред гола. Расположени Шљивић је у 67. минуту прошао по десној страни, избацио дриблингом два играча гостију, али је шутирао поред гола. Минут касније, гости су узвратили. Поново је шутирао Вујовић, али је Миладиновић још једном показао своје вансеријске могућности. Најмлађи играч на утакмици је маестралном интервенцијом одбио лопту у корнер. Црвено-бели су питање победника решили у 74.минуту. Шљивић је одлично прихватио лопту на око 20 метара од гола, разорно шутирао и погодио горњи леви игао – 3:1. Након трећег гола, Црвена звезда је примирила темпо и у потпуности контролисала утакмицу. Могао је у 87.минуту Шљивић и до хет-трика, али је његов шут са неколико метара изблокирао Милин. Тачку на овај меч ставио је Матеја Бубањ у 90. минуту – 4:1, те су изабраници Николе Митића на крају дошли до убедљивог тријумфа.

Претходни текстВладимир Цветковић – У сусрет 80. рођендану великана Црвене звезде
Следећи текстИванићевих 20