Иванићевих 20

53

Црвена звезда је у 37.колу домаћег шампионата декласирала ОФК Бачку на гостовању резултатом 5:0. Осим још једне одличне партије екипе Дејана Станковића тај меч ће остати упамћен по голгетерском учинку Мирка Иванића. Он је постигао пети гол на сусрету, чиме је први у нашем тиму стигао до бројке од 20 датих погодака ове сезоне.

Момак из Бачког Јарка је један од најбољих играча Црвене звезде у сезони на измаку. Изванредним издањима током читаве године дао је огроман допринос освајању четврте титуле у низу, а пружао је и сјајне партије у Лиги Европе. Својим потезима и бравурама на терену Звездина „четворка“ је представљала непрестану опасност по гол противника. Посебно се истиче погодак главом у „вечитом дербију“ против Партизана који је наш тим решио у своју корист са 1:0.

Да од Иванићеве инспирације и креативности много тога зависи у игри црвено-белих говоре и статистички параметри. Одиграо је укупно 46 утакмица на којима је забележио изванредан учинак – први је стигао до цифре од 20 постигнутих голова у овој сезони, а уписао је и 13 асистенција, исто колико и Гелор Канга.

Поред Иванића, двоцифрени број погодака постигли су још и Александар Катаи који је 18 пута тресао мреже ривала. Затим следе Ел Фарду Бен са 16, односно Милан Павков са 14 погодака „у мету“. Италијански нападач Дијего Фалћинели 13 пута је матирао противничке голмане.

ГОЛОВИ:

Мирко Иванић – 20
Александар Катаи – 18
Ел Фарду Бен – 16
Милан Павков – 14
Дијего Фалћинели – 13

Претходни текстШљивићеве мајсторије за победу кадета
Следећи текстШеста дупла круна – 1995.