Црвена звезда води у финалној серији!

55

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Будућност Воли у првом мечу финалне плејоф серије АБА лиге резултатом 82:78

Црвена звезда води у финалној плејоф серији АБА лиге! Након велике борбе и мале неизвесности на крају црвено-бели су потпуно заслужено славили. Изабраници Дејана Радоњића су имали предност током већег дела меча, готово 40 минута били бољи ривал и на крају то крунисали вредном победом – 82:78.

Велика жеља у редовима Црвене звезде огледа се и кроз статистичке параметре. Црвено-бели су имали на свом конту чак 18 офанзивних скокова и на тај начин надокнадили нешто слабије шутерско вече (5/26 за 3). Управо та жеља и огромна енергија изабраника тренера Радоњића надокнадила је велики хендикеп који је Звезда имала јер су овај меч пропустили Кори Волден и Марко Јагодић-Куриџа пропустили због повреде.

У нападу су бриљирали Огњен Добрић и Џордан Лојд са по 23 поена, занимљиво је да су обојица уписала и по шест скокова.

Ипак, треба рећи да су црвено-бели почетком последње четвртине имали предност и од 15 поена након нове сјајне роле Огњена Добрића. Звезда је након два погођена пенала Ленгстона Хола повела 70:55, међутим ривал се није предавао и искористио је грешке црвено-белих, који су практично први пут након потпуног фокуса који је био присутан 32 минута без престанка, пали у игри.

Никола Ивановић са линије пенала и Вили Рид који је правио проблеме током читавог меча примакли су Будућност чак и на минус од два поена (80:78), међутим поштено је рећи да ривал из Подгорице није имао праву прилику за преокрет. Џордан Лојд је био миран са линије пенала и крунисао је своју сјајну игру и ставио тачку на овај меч који је у потпуности оправдао епитет дербија и финала АБА лиге.

Црвена звезда мтс – Будућност Воли 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23)

Црвена звезда мтс: Хол 4 (7ас), Лојд 23 (6ск, 5ас), Ускоковић, Давидовац 12, Лазић 6, Рит 5, Раданов, Добрић 23, Симоновић, Јагодић-Куриџа, Кузмић 5 (11ск), Ноко 4 (4ск).

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић:

-Одиграли смо меч у ком смо на нашу срећу имали више добрих момената него лоших. Свакако смо знали да морамо да смањимо број грешака, а то није било ни мало лако јер смо играли против Будућности која је јако квалитетан тим и има своје предности. Градили смо резултат читаво време, успевали у неким периодима да играмо јако добро, у некима смо играли и лоше. Градећи тај резултат дошли смо до предности која је била доста велика, али је Будућност својим квалитетом који поседује без икакве дилеме направила искорак и ми смо у завршници успели да дођемо до победе и резултата 1:0. Наравно, тек је почетак.

Из дана у дан морамо да правимо анализу, посматрамо ствари и доносимо одлуке. Некада је то нажалост на дан саме утакмице. Они нису у тренажном процесу, Кори не тренира са екипом од утакмице са Игокеом, а пре тога је тренирао два пута у десет дана. Статсу Јагодића-Куриџе захтева процес који је потребан да он изађе из повреде и досегне ниво потребне спреме. Код обојице је присутна велика жеља. Имамо два дана до наредног меча, не бих превише анализирао нашу позицију. Пробаћемо да се одморимо, поразговарамо и направимо план за наредни меч – рекао је тренер црвено-белих.

Утакмица број 2 финалне серије игра се у уторак од 20.30 часова у хали “Александар Николић”.

Претходни текстТежак пораз Звезде у Суботици
Следећи текстЦрвена звезда је првак Србије!