Звездин рафал са свих позиција

44

Црвена звезда је у 36 одиграних кола шампионата Србије укупно постигла 104 поготка. Изабраници Дејана Станковића током целе сезоне пружају константно добре партије у континуитету и показали су изразиту ефикасност. Мрежа противника тресла се из свих могућих позиција о чему сведоче статистички параметри.

Београђани су највише пута послали лопту у мрежу ривала из зоне казненог простора. Наши играчи су чак 59 погодака постигли након изврсних комбинација у противничком шеснаестерцу. Звездина офанзивна линија била је незаустављива када дође у завршницу напада, што овај податак најбоље илуструје.

Звезда је убитачна из прекида и то је сегмент игре на који стручни штаб Дејана Станковића обраћа посебну пажњу. Потенцијали сваког играча морају бити максимално искоришћени и сви морају да допринесу игри у оба смера, те се тако често дешавало да фудбалери чији је приоритет дефанзива буду од користи и у фази напада. Наш састав има неколицину високих играча који представљају непрестану претњу по гол супарника. Скок-игра је дефинитивно адут више у Звездиној игри, о чему говори и то да су црвено-бели 16 пута у Суперлиги Србије мрежу тресли главом.

Везни ред нашег тима одликују креативност и луцидност, као и компјутерски прецизна проигравања ка навалној линији. Поред тога, црвено-бели су неретко слали „пројектиле“ са дистанце. Да наши фудбалери имају „торпедо“ у ногама, највише казује информација да су у 14 наврата постизали ефектне голове са велике раздаљине, односно ван казненог простора.

Двоцифрени број погодака дали смо из једанаестераца. Црвено-бели су у извођењу казнених удараца показали изузетну хладнокрвност и мирноћу, што доказује 10 искоришћених прилика „са креча“. Наши фудбалери су показали да су итекако опасни из слободних удараца. Ове сезоне смо у првенству три пута били неумољиви шутевима из прекида, а два пута су ривали погађали сопствену мрежу.

Црвено-бели су у овој сезони исписали златне странице историје клуба. Оборен је рекорд по броју постигнутих голова из такмичарске 1994/1995, када се наш тим зауставио на бројци од 99 погодака у „мету“. Наш тим је у досадашњем делу првенства тренутно на цифри од 104, уз прилику да овај учинак још више побољша у преостале две рунде такмичења против Бачке и Металца.

НАЈБОЉИ ЗВЕЗДИНИ СТРЕЛЦИ У СУПЕРЛИГИ:

1. Мирко Иванић – 15

2. Александар Катаи – 14

3. Милан Павков – 12

4. Ел Фарду Бен – 10

5. Дијего Фалћинели – 9

Претходни текстГаврић: Желимо дуплу круну
Следећи текстПораз црвено-белих у првом мечу полуфинала плеј-офа