Пораз црвено-белих у првом мечу полуфинала плеј-офа

69

Ватерполисти Црвене звезде доживели су пораз у првом мечу полуфиналне серије плеј-офа Супер лиге од Новог Београда 11. април резултатом 12:6.

Домаћи су боље започели меч и преко Аврамовића и Гогова повели са 2:0. Црвено-бели први гол постижу након шест минута игре, када су имали два играча више, а прецизан је био Петар Смиљевић. Убрзо је Смиљевић из контре још једном затресао мрежу Новог Београда и изједначио резултат на 2:2.

На почетку друге четвртине Иван Басара је донео преокрет нашој екипи, али је онда уследила серија домаћих. Постигли су четири гола у низу и дошли до вођства од 6:3. Низ Новобеограђана прекида Гаврил Суботић, али у следећем нападу Нови Београд поново враћа предност од три гола. Звезди је досуђен петерац који је у погодак претворио Вељко Танкосић, међутим, убрзо су наши ватерполисти примили гол, па се на одмор отишло са резултатом 8:5.

Црвена звезда у трећој четвртини није успела да пронађе пут до мреже, док је ривал био успешнији и три пута савладао Владимира Мишовића и пред почетак последњег периода игре резултат је био 11:5 у корист домаћих.

Темпо је опао у последњих осам минута, а домаћи су успели да постигну још један погодак. Звезда је преко Смиљевића затресла мрежу расположеног Ристичевића минут и по пре краја меча и поставила коначан резултат – 12:6.

Полуфинале плеј-офа Суперлиге се игра на две победе, па ће Звездини ватерполисти имати прилику да се реванширају Новом Београду 11. април у другом мечу који ће се одиграти за викенд.

НОВИ БЕОГРАД 11. АПРИЛ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:6 (2:2, 6:3, 3:0, 1:1)

Београд – Базен: СЦ 11. април. Суидје: Игор Виријевић и Игор Раковић. Искључења: Нови Београд 11, Црвена звезда 6. Петерци: Црвена звезда 1(1).

НОВИ БЕОГРАД: Ристичевић, Филиповић 1, Радановић 2, Бурсаћ, Ћук 1, Радуловић 1, Гогов 2, Гардашевић 1, Аврамовић 2, Шушиашвили, Николов, Асановић 1, Влаховић, Мартиновић 1. Тренер: Владимир Вујасиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум, Марковић, Суботић 1, Милојевић, Шулц, Басара 1, Рађен, Вукићевић, Шимицу, Радовић, Алексић, Смиљевић 3. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстЗвездин рафал са свих позиција
Следећи текст„Pick N’ Talk“ – Владимир Кузмановић