Дабл-дабл Марије Авлијаш за јуниорско финале

170

Јуниорке ККЖ Црвена звезда Комбанк пласирале су се у финале завршног турнира Првенства Србије! Црвено-беле су у првом полуфиналном мечу савладале вршњакиње из Новосадске ЖКА 74-71 (12-19, 19-12, 23-17, 20-23)!

Чврста утакмица, вредна и финала, у којој су црвено-беле успеле да надокнаде двоцифрен минус из првог полувремена и задрже концентрацију у финишу меча. Тимска игра увек изнедри појединца, Марија Авлијаш је остварила дабл-дабл учинак у утакмици за финале.

Лоше је почело по Црвену звезду, нервоза се увукла у редове екипе Немање Планојевића. Звезда је имала велики број отворених ситуација за шут, неколико зицера, али без успеха. Није било сигурности, није било поена, а на другој страни, Новосадска ЖКА је великом серијом 17-1 преузела контролу над утакмицом и стекла високих 19-3. Уласком Саре Васиљевић, која је вратила изузетно битну тројку и покренула серију 9-0, за три је погодила и Марија Авлијаш, Звезда се вратила у меч и смањила двоцифрени минус пред крај првих десет минута за 19-12.

Новосадска екипа је била “у мечу”, играла сигурно, предвођена Софијом Ждрњом, имала је контролу скока, била прецизна са пенала и свела грешке на минимум, што им је донело и контролу резултата у већем делу првих 20 минута. Црвено-беле су се консолидовале у другом делу другог периода игре, и мало по мало су топиле разлику, да би у самом финишу, у серији 6-0 стигле и до преокрета. Дуња Рунић је погодила за изједначење, а Сара Васиљевић новом тројком за 28-31 и прво вођство после 2.минута меча. Ипак, Звезда није искористила последњи напад, новосадска екипа јесте, Сара Ђалинац је погодила за 31-31 после првог полувремена.

Трећа четвртина је протекла у егалу. Новосадска ЖКА се уздала у шут за три поена, четири тројке су погодиле у трећем квартлау, по две Вучетићева и Ждрња, а Црвена звезда у тимски рад. Тамара Чорто је везала четири поена, уз украдену лопту, Марија Авлијаш изнудила техничку грешку, Дуња Зечевић господарила рекетом, а Сара Васиљевић све то крунисала у финишу мини серијом. Прво украденом лоптом и поенима у контранападу, а затим и изнуђеним фаулом у последњем нападу, била сигурна са пенала за 48-54 пред последњих десет минута.

Црвено-беле су контролисале предност у последњој четвртини. Одговорност је преузела Марија Авлијаш, али су упорне Новосађанке успевале да одрже прикључак са пенала и да преко Ждрње дођу до 61-65 три минута пре краја меча, када је Немања Планојевић затражио тајм-аут. Иако је Црвена звезда материјализовала план и серијом 7-2 дошла +9 (63-72), уз тројку Тамаре Чорто, ту није био крај. Новосадска ЖКА је серијом 6-0 преко своје најбоље појединке, Софије Жрдње успела да у поскедњих пет секунди има активних 69-72. Нови тајм-аут Планојевића и два фула над Тамаром Чорто, која је реализовала оба пенала потврдили су Звездин пласман у финале. Ана Вучетић је управо са пенала успела да постави коначних 71-74.

Црвену звезду је са дабл-дабл учинком предводила Марија Авлијаш – 20 поена, уз 14 ухваћених лопти. Двоцифрен учинак су имале и Сара Васиљевић са 13, Тамара Чорто са 12 и Дуња Зечевић са 10 поена.

Противник Црвеној звезди у финалу и борби за пехар биће бољи из дуела Радивој Кораћ – Дуга.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Марковић, Рунић 8 (1укл), Чорто 12 (2ск 8ас 4укл), Кецман (2ск), Васиљевић 13 (2ск 4ас 5укл), Зечевић 10 (7ск 7блк), Ивановић, Спасовски 5 (4ск 2укл), Авлијаш 20 (14ск 3ас), Милановић 6 (7ск 2укл 1блк), Вуловић, Ромчевић (2ск 2укл). Тренер: Немања Планојевић

Претходни текстЗвездани моменти – Кајзер и бука нових децибела
Следећи текстУ сусрет противнику – Златибор