У сусрет противнику – Златибор

26

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и 45 минута дочекују Златибор на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру 36. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су у последњем мечу ремизирали са Радом (2:2), а стрелци у нашем тиму били су Филипо Фалко и Милан Павков.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Окршај између црвено-белих и екипе из Чајетине у шеснаестини финала Купа Србије, био је први међусобни дуел ова два клуба, а завршен је резултатом 4:2 у корист нашег тима. Голове су постигли Мирко Иванић, Алекса Вукановић, Радован Панков и Андрија Радуловић.

Златибор се од оснивања 1945. године, такмичио у нижим ранговима, а највећи успех у историји клуба је забележио пласманом у најелитније фудбалско такмичење наше земље, завршивши прошлу сезону као првопласирани на табели Прве лиге Србије.

Други меч смо одиграли у оквиру 17. кола Суперлиге Србије ове сезоне, а Црвена звезда је славила 1:0 голом Ричмонда Боаћија. То је уједно био и први меч у лиги који смо одиграли са Златиборцима.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 36. кола, између Црвене звезде и Златибора, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 18 часова и 45 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 99 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 32 победе и три ремија, уз гол разлику 98:18.

Златибор се налази налази на 18. месту у првенству са 28 бодова. У досадашњем делу сезоне остварили су седам победа, седам ремија и 21 пораз уз гол разлику 27:57. На последњем дуелу славили су на домаћем терену против екипе Металца из Горњег Милановца резултатом 1:0.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац екипе је Стефан Вукић, нападач који је ове сезоне постигао осам погодака за Златибор. На голу је млади Милош Чупић позајмљени голман Црвене звезде. Штоперски тандем чине Филип Стаменковић и Зарија Ламбулић. Поред њих двојице у задњој линији су и Милан Јездимировић и Ненад Севић. Кључеве везног реда држе Даниел Судар, Немања Кстић и Стефан Денић. Најистуренији је поред Стефана Вукића и Василије Јањић који је постигао пет погодака у текућој сезони.

СУДИЈА МЕЧА

Главни Арбитар на утакмици 36. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Златибора биће Ђорђе Максимовић. Поред аут линија помагаће му Милан Минић и Срђан Минић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

– 16:00 ФК Вождовац – Напредак

– 16:00 Нови Пазар – Младост

– 16:00 Пролетер – Радник

Недеља:

– 14:30 Мачва – Војводина

– 14:30 Металац – Бачка

– 14:30 Раднички Ниш – Рад

– 14:30 Спартак Суботица – Инђија

– 14:30 ТСЦ Бачка Топола – Јавор

– 16:40 Чукарички – Партизан

Претходни текстДабл-дабл Марије Авлијаш за јуниорско финале
Следећи текстПролетер – Црвена звезда 28:26 (15:13)