У сусрет противнику – Рад

53

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова и пет минута гостују екипи Рада на стадиону ,,Краљ Петар Први“ у оквиру 35. кола Суперлиге Србије. Изабраници Дејана Станковића су победом над Војводином (1:0) у претходној утакмици освојили шампионску титулу.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Прву утакмицу против екипе Рада одиграли смо 31. јула 1968. године у пријатељском дуелу из којег је наш тим изашао као победник убедљивим резултатом 11:0. Против Рада је наш тим одиграо 83 утакмица, у којима је 67 пута изашао као победник, 10 мечева је било нерешено, док је из седам дуела Рад однео целокупан плен. Укупна гол разлика износи 166 наспрам 43 у корист нашег тима.

Последњи дуел ова два тима је био у осмини финала Купу Србије, а наш тим је тријумфовао головима Срђана Спиридоновића и Николе Крстовића (2:1), а у националном шампионату Црвена звезда је славила на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру 16. кола резултатом 3:0. На том мечу мрежу су погодили Милан Павков, Ричмонд Боаћи и Срђан Спиридоновић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, због епидемиолошке ситуације у Србији, присуство публике на стадионима још увек није дозвољено. Директан пренос утакмице 35. кола Суперлиге Србије између Рада и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 18 часова и пет минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је непобедива ове сезоне у Суперлиги Србије и са 98 освојених бодова налази се на првом месту националног шампионата. Изабраници Дејана Станковића су остварили 32 победу и два ремија, уз гол разлику 96:16. На последњем одиграном мечу у шампионату су савладали Војводину резултатом 1:0.

Рад се налази на 15. месту у првенству са 42 бода. У досадашњем делу сезоне остварили су 13 победа, три ремија и 18 пораза уз гол разлику 35:51. На последњем дуелу поражени су на гостујућем терену од Металца из Горњег Милановца резултатом 3:0.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац екипе и најистуренији играч је Андрија Калуђеровић, бвиши голгетер Црвене звезде који је постигао шест погодака. На голу је искусни Дамир Кахриман који је такође носио црвено-беле боје. Последњу линију одбране чине Лазар Стојсављевић и Бојан Цигер. Бековски тандем су Милан Лазаревић и Милош Радивојевић. Кључеве везног реда држи позајмљени играч Црвене звезде Мартин Новаковић и Филип Станисављевић. На крилима најчешће делују Марко Шарић и Петар Караклајић. Такође конкурент за тим је и млади Ненад Аџибаба који је такође дошао из Звезде на каљење.

СУДИЈА МЕЧА

Главни Арбитар на утакмици 35. кола Суперлиге Србије између Рада и Црвене звезде биће Ненад Минаковић. Поред аут линија помагаће му Светозар Живин и Милан Шутуловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

– 18:00 Бачка – Нови Пазар

– 18:00 Јавор – Пролетер

– 18:00 Младост – ФК Вождовац

– 18:00 Напредак – Чукарички

– 18:00 Радник – Спартак Суботица

Среда:

– 16:00 Инђија – Мачва

– 16:00 Партизан – ТСЦ Бачка Топола

– 16:00 Војводина – Раднички Ниш

– 16:00 Златибор Чајетина – Металац

Претходни текстЦрвена звезда – Игокеа 1:0! Одлично друго полувреме донело вођство!
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија