Црвена звезда – Игокеа 1:0! Одлично друго полувреме донело вођство!

31

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су прву победу у полуфиналној плеј-оф серији АБА лиге. Црвено-бели су савладали Игокеу резултатом 76-61.

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су први зацртани циљ. Црвено-бели су повели у полуфиналној серији плејофа АБА лиге, били су бољи од Игокее на крају чак и убедљиво, 76-61.

Прво полувреме донело је потпуно уједначен меч. Одбрана Црвене звезде није успевала да осујети Игокеу, која је истини за вољу у том периоду игре и погађала изврсно за три поена, неретко и из тешких позиција и захваљујући томе имала три поена предности (39-42). Међутим, у другом полувремену су изабраници Дејана Радоњића посегли за својим најјачим адутом, а то је изразито чврста одбрана која је увела утакмицу у ритам који је потпуно одговарао црвено-белима. Игокеа је у трећој четвртини постигла 13 поена (након 42 колико су убацили за полувреме). Ако је неко помислио да одбрана не може бити боља и то су црвено-бели демантовали, јер је у последњих десет минута ривал постигао свега шест поена. То је било довољно за чак и убедљив тријумф.

Хероја утакмице је тешко издвојити јер је и овог пута акценат био на тиму. Ипак, мора се истаћи сјајно издање Џордана Лојда који је убацио 21 поен, а од тога чак 12 у последњој четвртини. Сјајан учинак на обе стране паркета имао је Кори Волден који је меч завршио са 13 поена, а Огњен Добрић је постигао поен мање. Међутим, оно што статистика неће показати је невероватно издање Бранка Лазића који је био прави командант гранитне одбране, а његове две тројке у трећој четвртини стигле су када се резултат ломио и црвено-бели сустигли заостатак.

Фантастично друго полувреме донело је Црвеној звезди прву меч лопту за пласман у финале. Црвено-бели сада путују у Лакташе где ће у петак од 18 часова и 30 минута покушати да заврше полуфиналну серију и остваре циљ.

Црвена звезда мтс – Игокеа 76-61 (20-20, 19-22, 17-13, 20-6)

Црвена звезда мтс: Хол 6 (4ск), Волден 13 (4ск), Лојд 21 , Ускоковић, Давидовац 7 (4ск), Лазић 10, Рит, Раданов, Добрић 12 (9ск), Симоновић 2, Кузмић 1, Ноко 4 (9ск)

Претходни текстЗвездаши питају Мирка Иванића
Следећи текстУ сусрет противнику – Рад