Фалћинели: Титула за понос

51

Црвена звезда је освојила 32. шампионску титулу, четврту у низу, а важан фактор у том подухвату био је италијански нападач Дијего Фалћинели.

Срећан сам због освајања прве титуле у каријери. Хвала саиграчима и стручном штабу што су ме сјајно прихватили. Поносан сам на феноменалну годину у Звезди – почео је Фалћинели.

Говорио је центарфор Звезде о победничком менталитету који иде уз наш клуб.

– Доста сам напредовао у Црвеној звезди, нарочито на менталном нивоу. Црвено-бели увек иду на победу и имају високо постављене циљеве и то је оно што ме је ојачало на психичком плану. Понекада победимо ривале високим резултатом, али иако то изгледа лако, то није једноставно на терену. Али, тренер Станковић је усадио у нас победнички менталитет и увек истиче да је важан снажан карактер. Сматрам да наш шеф стручног штаба одлично ради свој посао и због тога сам искористио сваку прилику да нешто научим од њега.

Фалћинели има само речи хвале када је реч о Црвеној звезди.

Величину овог клуба показује тренутак када изађете на терен. Једноставно, осетите невероватну енергију и снагу која влада у црвено-белој породици. Знам колико је Звезда важна за овај град, државу и наравно њене фантастичне навијаче. Овде увек постоје највише амбиције и уверен сам да ће Црвена звезда имати сјајну будућност, јер клуб жели константан напредак. Иза нас је јако тежак период, јер смо претходних месеци често играли у високом ритму. Није лако играти утакмице сваки трећи дан. Ипак, сматрам да смо фанстастично одиграли у домаћем првенству, као и да смо били сјајни у Лиги Европе. Полако се приближава крај шампионата и приводимо сезону крају. Међутим, наш циљ од старта је дупла круна, тако да је важно да останемо фокусирани до краја и надам се да би освајање Купа Србије била најбоља награда за нас – закључио је Фалћинели.

Претходни текстГодина рекорда
Следећи текстШампиони и статистички