Шампиони и статистички

39

Црвена звезда је четири кола пре завршетка првенства и математички освојила нову шампионску титулу – 32. по реду, а четврту у низу. На стадиону „Рајко Митић“ савладана је Војводина са 1:0, чиме је екипа Дејана Станковића дефинитивно потврдила апсолутну доминацију у Србији ове сезоне.

Црвено-бели после 34 одигране рунде убедљиво заузимају прву позицију као једини непоражени састав у Суперлиги уз учинак од 32 победе и два нерешена резултата. Укупан број освојених бодова је 98. С обзиром на то да су преостале још четири утакмице до финиша лигашког дела, изабраници Дејана Станковића имају прилику да пређу бројку од 100 бодова, што се једини пут догодило под вођством Славољуба Муслина у сезони 1999/2000 (105 бодова). Осим те „стотке“, Црвена звезда ове године има шансу да премаши још једну. У досадашњем делу првенства наш тим је најефикаснији у Србији постигавши импресивних 96 погодака и сасвим је извесно да ће до краја пролећа премашити бројку од 100 голова, чиме би био срушен рекорд из сезоне 1994/95 када смо постигли 99 голова.

Подједнако успешна била је и дефанзива београдског тима, јер се наша мрежа затресла свега 16 пута. Таква статистика чини одбрану предвођену Миланом Борјаном најбољом у суперлигашком каравану. Гол-разлика Станковићеве чете износи 80 по чему је без премца у домаћим оквирима. Први пратилац Партизан заостаје 12 бодова за Црвеном звездом уз гол разлику од +69 (87:18), што је за 11 погодака слабији учинак у односу на црвено-беле, а вечити ривал има и 12 бодова мање од нас.

По индивидуалним параметрима, у нашем тиму предњаче Александар Катаи и Мирко Иванић који су у врху листе стрелаца, постигавши 14, односно 13 погодака „у мету“. Овај бачвански тандем је уписао и највише асистенција – укупно седам, а толико је забележио и Гелор Канга. У преосталом делу сезоне, црвено-бели имају шансу да додатно побољшају импозантну статистику, као и да изванредну годину крунишу дуплом круном 25.маја у финалу националног купа.

Претходни текстФалћинели: Титула за понос
Следећи текстПокер Николашевића за прво место омладинаца