Година рекорда

43

Црвена звезда је победом над Војводином резултатом 1:0 и математички обезбедила четврту титулу у низу, чиме је оборен рекорд од три узастопне титуле (од 1967/68-1969/70 и 1989/90-1991/92). Изабраници Дејана Станковића играју нападачки ове сезоне, зељни су успеха и у могућности су да оборе велики број рекорда.

Црвено-бели имају феноменалан низ од 21 остварене победе у домаћем првенству, а судећи по томе како доминантно наш тим игра, серија ће и да потраје. Такође, наш тим уколико оствари победе у наредним мечевима ће бити у прилици да обори рекорд из сезоне 2015/16, када је наш тим под вођством Миодрага Божовића остварио 24 узастопна тријумфа у националном шампионату. Црвена звезда у првенству тренутно има 98 бодова из 32 победе и два ремија, уз гол разлику 96:16. Звезда је веома близу првој титули без пораза у дугачкој историји клуба, а шампионат без пораза би са собом практично донео и 100 освојених бодова, а то нам је пошло за руком једино 1999/2000 (105 бодова, 40 кола). Поред тога најефикаснија смо суперлигашка екипа са 2,82 попотка по утакмици, што би значило да ћемо до краја првенства достићи троцифрени број голова, а то нам ниједном није пошло за руком. Највише голова постигли смо у сезони 1994/95, а тада смо дошли до коте 99.

Звезда је јучерашњом победом над Новосађанима остварила 73. утакмицу без пораза у низу на свом терену у домаћем шампионату, а наш тим у будућности ће имати шансу да обори најдужи низ који је трајао од 1998. до 2004. године, а износио је 96 мечева. Добром игром у будућности поред домаћег рекорда, биће у могућности да ,,нападну” и Реалов рекорд из Мадрида који је износио 121 утакмицу.

Да Црвена звезда толико добар фудбал игра сведочи и податак да је освојила највише бодова у односу на све европске клубова у њиховим лигама. Поред одличне тимске статистике, не мањка ни индивидуална, играчи су надмашили саме себе и играју сезону из снова. Такође, Милан Гајић и Александар Катаи су били позвани да бране боје репрезентације Србије. Осим тога и на европском плану су блистали наши играчи, а посебно Милан Борјан, Немања Милуновић и Ел Фарду Бен који су били у тимовима кола Лиге Европе.

Претходни текстЗвезда ТВ | Покер
Следећи текстФалћинели: Титула за понос