Црвено-бели допутовали у Задар

39

Кошаркаши Црвене звезде допутовали су у недељу у раним поподневним часовима у Задар где их у понедељак очекује меч последњег 26.кола регуларног дела АБА лиге.

Црвено-бели гостују екипи Задра, а меч ће се одиграти у понедељак у 18 часова у старој и легендарној дворани “Јазине”.

Екипа Црвене звезде која је отпутовала комплетна у Хрватску има прилику да победом у понедељак осигура прво место на табели чиме би стекла предност домаћег терена пред почетак плеј-офа, који и званично стартује 3.маја првим полуфиналним утакмицама.

И поред чињенице да су црвено-бели осигурали плеј-оф након изузетно тешке сезоне у којој су осим изузетног интензитета и бројних утакмица које су играли на три фронта (ЕЛ, АБА лига и Куп Радивоја Кораћа) били тим који је био најпогодјенији вирусом Ковид-19, меч у Задру је лепа прилика за црвено-беле да додју до првог места на табели.

Посао неће бити нимало лак. Екипа Задра осигурала је опстанак у лиги, а овај искусан тим показао је у неколико утакмица посебно против екипа које су претендовале на највиши пласма да има квалитет, добре шутере и унутрашњу игру.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: – Очекује нас меч против екипе која је знала да одигра јако добре утакмице у АБА лиги. Свесни смо важности меча и зато желимо да добром игром у оба правца градимо резултат и дођемо до онога што нам је најважније а то су бодови против једне врло искусне и добре екипе Задра – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић: – Тешка утакмица је пред нама јер знамо шта нам доноси и то против екипе која је остварила свој циљ и сигурно нас чека растерећена у овом мечу. Рецепт за овакве дуеле се зна, добра игра у одбрани, чврсто, борбено на сваку лопту јер победа доноси прво место пред плеј оф. Задар има врло искусне играче, увек су имали добре шутере, борбену екипу јаке центре. Мораћемо да одиграмо добру утакмицу како би дошли до бодова – рекао је капитен црвено-белих.

Ово ‘ћé бити 36.дуел два тима у АБА лиги црвено-бели воде 23-12 у победама, а у последњем дуелу који су одиграли ове сезоне у Београду Црвена звезда је славила 81:66.

Екипа Црвене звезде тренираће у недељу увече у дворани “Јазине” пред утакмицу која се игра у понедељак од 18 сати.

Одмах по завршетку меча екипа се враћа у Београд и почиње припреме за почетак доигравања које стартује одмах након Ускрса.

Претходни текстСјајан одзив на „Отвореном дану“ у Шапцу
Следећи текстУбедљив пораз Звезде од лидера