Сјајан одзив на „Отвореном дану“ у Шапцу

19

Данас је у Шапцу одржан „Отворен дан“, где су сви заинтересовани бисери рођени 2011, 2012, 2013. и 2014. године тренирали под надзором тренера из Омладинске школе Црвене звезде.

Тренинзи за дечаке су одржани на теренима шабачког „Феникса“ који представља наш регионални центар, као и један од расадника будућих Звездиних талената. На догађају је учествовало укупно 69 дечака (2011 – 20, 2012 – 20, 2013 – 10, 2014 – 11, и осам голмана).

Дечаци су могли да покажу своје моторичке способности и фудбалску технику кроз полигоне који су посебно припремљени, а тренери су на тај начин утврђивали њихов таленат. Поред техничких и кондиционих провера, одиграни су мечеви између клинаца у оквиру свог годишта.

Тренер из наше Омладинске школе Иван Гајић истакао је важност оваквог пројекта и није крио задовољство због данашњег одзива у Шапцу.

Ово је трећи „Отворени дан“ на теренима Спортског центра „Феникс“ у Шапцу. Данас се појавило 69 дечака који обухватају четири генерације, почев од 2011. до 2014. Овде су одлични услови за рад, а и време нам је ишло у прилог, што је додатно улепшало овај догађај. Дечаци су вредно тренирали под будним оком заиста одличне групе тренера. У свакој групи смо приметили по неколико талентованих бисера. Они ће добити позив и бити обавештени о томе када треба да дођу на терене наше Омладинске школе, како би се даље борили за црвено-бели дрес – сумирао је Гајић.

Данило Тешић, предводник Звездиних пионира, похвалио је овакав начин рада, као и целокупну организацију на теренима шабачког „Феникса“.

Другу годину за редом смо овде на „Отвореном дану“ у Шапцу. Данас смо радили са селекцијама које обухватају годишта од 2011. па до 2014. Такође, тренер голмана је имао своју групу од осам дечака са којима је данас радио. Имали смо прилику да скаутирамо у свакој генерацији талентоване дечаке, али бих похвалио свакако све јер су вредно тренирали и трудили се. Позваћу три дечака из групе са којом сам радио, а мислим да је у свакој групи слична ситуација. Услови за рад су сјајни овде и зато позивам сву децу из Шапца и околине да започну своје фудбалске кораке на теренима Спортског центра „Феникс“. На тај начин ће сви бити у могућности да се докажу и једног дана буду чланови Црвене звезде – рекао је Тешић.

Задовољство због организованог „Отвореног дана“ није крио ни некадашњи репрезентативац Србије Бојан Јоргачевић, а сада такође један од тренера из наше Омладинске школе, који је пажљиво посматрао талентоване бисере.

Ово је био трећи „Отворени дан“ Црвене звезде у Шапцу у Спортском центру „Феникс“, који представља регионални центар црвено-белих. Уобичајено, велики број деце се одазвао овом лепом догађају и показао велику жељу да се докаже Звездиним тренерима. У разговорима са тренерима после завршеног тренинга увидели смо да има доста потенцијала међу дечацима, као и да ће неки од бисера бити позвани да се опробају на тренинзима Звезде, као и на неким од мечева. Настављамо даље са вредним радом, а тренери „Феникса“ ће се трудити да проналазе нове таленте у Шапцу и региону. Поносан сам на чињеницу да смо привукли бисере из читавог региона. На пример, пратили смо поједине бисере из Брчког и Бијељине, Лознице, Шида. Сматрам да ће после догађаја као што је „Отворени дан“ помама за Црвеном звездом бити још већа и то је оно што највише радује. Ми ћемо и у будућности наставити са потрагом талената. Посебно ме је обрадовало што је и данас било деце са Уба, из Ваљева, Лознице, Бијељине, дакле из читавог мачванског округа. Из године у годину растемо и сматрам да овај регионални центар може бити још успешнији, тако да увек тежимо напретку. У плану је да овде буде изграђен и хотел, па бисмо онда могли да организујемо „Отворени дан“ који ће трајати више дана и онда ће самим тим бити још већи број деце која би могла да буду смештена управо ту, а тренери би имали прилику да организују више тренинга како би се у потпуности уверили у квалитете бисера – закључио је Бојан Јоргачевић.

„Отворен дан“ се наставља после предстојећих празника на теренима Омладинске школе Црвене звезде, а сви заинтересовани дечаци ће бити у прилици да 9. маја дођу и пробају да се докажу како би се изборили за црвено-бели дрес.

Претходни текстЈуниоркама Звезде Куп Србије
Следећи текстЦрвено-бели допутовали у Задар