Црвена звезда – Радник 2:1 (2:0)

49

Фудбалери Црвене звезде су савладали Радник резултатом 2:1 на стадиону ,,Рајко Митић“ у оквиру полуфинала Купа Србије и тако се пласирали у финале. Изабраници Дејана Станковића су головима Немање Милуновића и Дијега Фалћинелија „резервисали карту“ за 25. мај и утакмицу за трофеј.

Црвена звезда – Радник 2:1 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Милош Ђорђић.

Стрелци: Милуновић у 2, Фалћинели у 33. минуту за Црвену звезду,а Макарић у 51. минуту за Радник.

Жути картони: Дегенек, Саного, Милуновић, Павков (Црвена звезда), Спасић, Бибер (Радник).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић(од 56. Гобељић), Саного, Канга, Иванић(од 80. Гаврић), Бен(од 56. Срнић), Катаи(од 56. Николић), Фалћинели(од 74. Павков).

Резерве: Поповић, Гобељић, Панков, Петровић, Николић, Срнић, Гаврић, Вукановић, Павков, Крстовић.

Радник: Ранђеловић, Богдановски, Радмановац, Јокић, Стојановић, Орешчанин(од 64. Баиновић), Бибер, Стаменковић, Суботић(од 71. Миловановић), Спасић(од 64. Даноски), Макарић.

Резерве: Костић, Лукић, Даноски, Митић, Миловановић, Баиновић, Сулејман.

Црвено-бели су одлично ушлу у утакмицу и стекли предност у раној фази меча. У другом минуту је Канга одлично извео корнер, а Милуновић био највиши у скоку и лако матирао Ранђеловића. Могли су изабраници Дејана Станковића да повећају предност у четвртом минуту, када је Радмановац неопрезно реаговао, а све то испратио Фалћинели и добро гађао, али је голаман Радника сачувао мрежу. Три минута касније поново је Фалћинели покушао да савлада голмана Радника, али је Радмановац изблокирао Италијана. Имала је Црвена звезда потпуну доминацију и у наставку меча. У 22. минуту Иванић је одлично прошао и упутио ударац искоса са петерца, али је Ранђеловић на време изашао и одбранио његов покушај. Гости су по први пут запретили у 25. минуту када је Макарић из окрета гађао на гол Борјана, али је капитен Звезде маестралном парадом и одбраном улепшао шансу гостију.

Сваки пут кад је био прекид за Црвену звезду гол гостију је у опасности. У 28. минуту је Канга одлично центрирао из корнера, а Милуновић поново био највиши у скоку, али овог пута је гађао изнад пречке. Два минута касније је Катаи добро дриблао по левом боку и гађао даљи угао, али је Радмановац у последњем тренутку успео да га изблокира. Играо се 33. минут када је Бен са леве стране упутио оштру лопту у петерац, а Италијан се одлично снашао и матирао Ранђеловића. До краја полувремена је било мирно. Црвена звезда је чувала стечену предност, али су изабраници Дејана Станковића деловали “гладни” голова.

На почетку другог полувремена наш тим је наставио да притиска последњу линију Радника. У 48. минуту Иванић је одлично прошао по левој страни и убацио лопту у казнени простор, а Фалћинели је био најближи и гађао је из полу-волеја, али је био изблокиран од стране Радмановца. Гости су успели да смање резултатски заостатак у 51. минуту, када је Макарић сналажљиво постигао погодак. У 62. минуту Канга је добро извео корнер, а Ранђеловић је лоше проценио лопту, гађао је Милуновић, али је Јокић одбранио његов покушај на гол-линији. Све то испратио је Саного који је покушао “маказицама”, али није био прецизан. Играо се 69. минут када је Николић упутио “пројектил” са око 25 метара, али је гађао поред гола. Уследио је миран период игре све до пред крај меча када су гости могли до изједначења. Прво је Даноски погодио пречку у 84. минуту, а потом и Миловановић у надокнади времена, међутим, фудбалери Црвене звезде су били довољно присебни и пласирали се у финале Купа Србије.У 84. минуту гости су могли да утакмицу учине занимљивијом, али је Даноски само затресао пречку. Црвено-бели су у наставку меча кружили око гола Радника са жељом да дођу до још једног поготка али није било среће да се матира Ранђеловић. У 88. минуту Канга је упутио ударац са око 20 метара, али је голман гостију био добро постављен и лако отклонио опасност. У надокнади времена се још једном затресла Борјанова пречка, када је силовито гађао Миловановић.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Филип Милановић
Следећи текстСтанковић: Заслужено у финалу